Stvarnost – kako stvari stoje

Stvorenja danas vapiju za pomoć kao nikada prije, teže da budu oslobođeni (Rim 8). Suvremena ekološka kriza utječe na osobit način na siromašne i ranjive. Kršćani i svi ljudi dobre volje trebaju djelovati hitno. Cijeli narodi i nacije trebaju razgovarati o ekologiji ako ćemo biti iskreni skrbnici ovog predivnog planeta. Mi još uvijek možemo promijeniti tijek povijesti.

Božji san

Naša vjera je takva da želi da stvorenje bude cijenjeno i obnavljano. Otvara se cijeli novi način življenja kao posljedica osobnog is stvastvenog odnosa s Isusom. Mi imamo milost nadići sami sebe (Laudato Si’ 208). Dobivamo novu snagu da se brinemo za druge i za stvorenja (LS, 217). Možemo živjeti s novim horiznotom, prigrljujući Isusovu viziju Kraljevstva Božjeg, obnovljenog i probraženog svijeta i ekosustava gdje smo svi braća i sestre, odgovorni jedni za druge.

„I vidje Bog sve što je učinio i bijaše veoma dobro. Tako bude večer pa jutro – dan šesti.“ Post 1:31

Naš odgovor

U ovo ključno vrijeme svjetske povijesti, Družba Isusova predana je odgovoriti na poziv našeg Stvoritelja u sljedećih deset godina.

Naši centri visokog obrazovanja žele odrediti područja gdje mogu doprinijeti promjeni uma i srca. Naši društveni centri će proučavati uzročnike, surađivati s visokim obrazovnim sektorom i s drugima koji dijele naše brige.

Škole mogu osigurati osvještavanje nove generacije i mogu integrirati ovaj problem s njihovom vjerom.

Duhovni i pastoralni centri i župe mogu surađivati kako bi naglasili svijest o Božjem pozivu u ovom području.