Od rujna smo na špici uz kavu razgovarali o anksioznosti, učenju, donošenju odluka i komunikaciji sa suprotnim spolom. Možda ipak malo preteške teme za subotnju kavu, zar ne? 

Vaš odaziv pokazao je da su ove teme ipak vrijedne odvajanja vremena. Sljedeću subotu, 23. ožujka, dan uoči Cvjetnice, razgovarat ćemo o svima zajedničkoj temi, a koju bi najviše nas rado izbjeglo, a to je patnja. 

Tema nije odabrana jer je u kršćanstvu aktualizirana kroz Korizmu, nego jer je patnja uvijek aktualna. Patnja je neizbježna, dio je života baš svakog čovjeka, u različitim formama: depresija, anksioznost, išijas, migrene, multipla skleroza, nezaposlenost, gubitak djeteta, gubitak prijatelja, doživljavana nepravda, mobing, bullying, prekid braka ili veze, patnja nama bliskih ljudi, odbacivanje, vlastiti promašaji – mnogo je toga što izaziva patnju.  

Patnja nam je poznata, ali često ne znamo što s njom. Antonija Radoš, psihologica i psihoterapeutica, govorit će nam o smislu patnje i mogućim odgovorima na nju, kao i o tome kako pristupiti drugome koje pati. 

Sveti Ignacije u načelu i temelju Duhovnih vježbi navodi da se čovjek (svim stvorenim) smije poslužiti toliko koliko ga podupiru u njegovu određenju, a toliko treba da ih se otrese koliko ga u tome priječe. Zato nećemo govoriti zašto se patnja događa, nego ćemo govoriti o tome kako nam može pomoći na putu vlastite aktualizacije i posvećenja. 

Dođite u Ilicu 28, u Zakladu Rhema, te zajedno s Antonijom i ostatkom SKAC ekipe, 23. ožujka od 10 do 12 sati, poslušajmo jedni druge i pogledajmo kojih patnji se možemo i trebamo riješiti, a koje nam pomažu da ostvarimo svoju svrhu. 

Prije i poslije predavanja, možete se poslužiti kavom i keksima i ostati u kratkom druženju. Predavanje je otvoreno za sve dobne skupine, a kako bismo znali okvirni broj sudionika, molimo vas da ispunite prijavnicu