„Pitanje koje je potrebno ponavljati u donošenju odluka je: Što ja zaista želim? Duboko u srži, to je ono što i Bog želi. Bog želi što je najbolje za nas. To nije nešto odbojno ili mučno ili tužno ili teško. Način života koji Bog želi za nas je način života koji i mi želimo. Što zaista želim?“ – iz knjige Koja je tvoja odluka?, autora Jima Manneya, J. Michaela Sparougha i Tima Hipskinda SJ.

Kao vrijeme novih početaka najčešće se uzimaju počeci kalendarskih godina. U liturgijskom vremenu, to je početak prosinca i Adventa. A za nas u SKAC Palmi početak je jesen – nova akademska godina.

Tako i tebi, sudioniče naših programa, započinje nova fakultetska godina, obnavljanje upisa u teretanu, započinju grupe i aktivnosti koje voliš, dobre i zahtjevne, koje su pripremljene za tebe. U svemu tome trebalo bi biti prisutno bitno pitanje: Što ja zaista želim? Nadamo se da si osigurao vrijeme, prostor i energiju za ovo pitanje.

Družba Isusova organizira vikende „Možda baš isusovac“ za muškarce od 18 do 40 godina koji razmišljaju o svome životnom pozivu. I koji su otvoreni mogućnost da je njihov životni poziv biti isusovački brat ili svećenik u Družbi Isusovoj. Bitno je reći da je vikend namijenjen katolicima s redovitim sakramentalnim životom. Prilika je to za upoznati redovnike isusovce i svetog Ignacija koji nam je u svojoj ostavštini predao i smjernice kako donositi velike odluke kao što je odluka o zvanju. Sam koncept vikenda je vrlo jednostavan: molitva, druženje, fizički rad te duhovno čitanje tekstova vezanih za isusovačku duhovnost.

Ako si jedan od muškaraca koji razmišlja koju odgovornost u životu preuzeti i spreman si, za početak, doći na ovakav vikend na Sljeme, Modrave, Kravarsko, provjeri kalendar i prijavi se za jedan od termina „Možda baš isusovac“ u 2023./2024.

  • 27. – 29. listopada 2023.
  • 1. – 3. prosinca 2023.
  • 2. – 4. veljače 2024.
  • 12. – 14. travnja 2024.

Vikend je prilika za druženje s isusovcima, molitvu, rad odnosno kušanje konkretnih aktivnosti koje rade isusovci u Hrvatskoj, a svrha je omogućiti okruženje u kojem ćeš na ignacijevski način ući u razlučivanje o svom pozivu.

Prijaviti na vikend može se putem PRIJAVNICE, a za više informacija javi se na mislav.skelin@skac.hr.