Ovogodišnji uskršnji tjedan na Filipinima bit će posvećen mladeži koja je, uz svoje svakodnevne aktivnosti i obaveze, pozvana i na evangelizaciju. Kako su godine mladosti ključne za razvitak vlastite osobnosti, vrlo je važno tražiti puninu života na onim mjestima i okruženjima gdje se možemo ostvariti kao osobe.

Tako će se 13., 14. i 15. travnja ove godine održati International Conference on Youth Ministry, odnosno Međunarodna konferencija o pastoralu mladih u kampusu Loyola Heights Sveučilišta Ateneo de Manila u Quezon Cityju. Riječ je o raznovrsnim predavanjima i radionicama na kojima će sudjelovati gosti iz više zemalja, među kojima je i Hrvatska. Teme predavanja su raznovrsne, a predvoditelji programa su Dr. Jayeel S. Cornelio (profesor na Sveučilištu Ateneo de Manila), Fr. Martin M. Macasaet (salezijanac), Fr. Renato G. de Guzman (salezijanac), Fr. Jose V.C. Quilongquilong (rektor isusovačke rezidencije na Sveučilištu Ateneo de Manila), Fr. Jerome Vallabaraj (salezijanac) i Fr. Antony Christy Lourdunathan (salezijanac). Doticat će se tema s područja kulturoloških obilježja određenih naroda, a umjetničke skupine, poput plesnih i dramskih, nastupat će predstavljajući svoje talente. Osim predavanja, bit će organizirane i razne edukativne radionice, od kojih će dvije voditi naše djevojke iz SKAC-a.

Na Konferenciji će sudjelovati  Mateja Potroško, voditeljica projekta iDOM, Marija Selak, koordinatorica formativinih programa za mlade, Marina Grubišić, voditeljica 3D formacije te Mate Žaja, hrvatski bogoslov koji tamo studira već više od godinu dana. Ovaj hrvatski kvartet vodit će radionice predstavljajući isusovačku službu među mladima u Hrvatskoj.

Više informacija o samom događaju potraži na njihovim službenim stranicama: https://events.lst.edu/.