SKAC nudi mladima ignacijevski tečaj razlučivanja kako donositi odluke s Bogom. Tečaj će se održati od 9. do 11. lipnja u Hrvatskom Leskovcu, a voditelj je p. Tomislav Špiranec, isusovac, duhovnik SKAC-a.

Tečaj se održava u ŠUTNJI, te započinje u petak ujutro u 9:00, a završava u nedjelju do 17:00 sati. Sam proces prijave zahtjeva ispunjavanje ove PRIJAVNICE nakon čega vas uključujemo u proces obavljanja predvježbi. Predvježbe su osmišljene kao priprema za tečaj i njihovo obavljanje je nužan preduvjet za sudjelovanje. Cijena programa iznosi 75 eura za nezaposlene i studente te 85 eura za zaposlene. Poželjno je da kandidati imaju od 18 do 35 godina te neku konkretnu odluku na umu.

Za donošenje dobre odluke potrebno je imati jasnoću oko pitanja o kojem razlučujemo, posjedovanje nutarnje slobode u vezi te stvari o kojoj odlučujemo, te želju i umijeće slijediti kamo Bog vodi glede te odluke.

Predvježbe stoga imaju za cilj prepoznati koliko smo slobodni i neslobodni u svakodnevici, a onda i izborima. Ako i nemamo slobodu naspram mogućnosti koje se nude, imamo li barem čežnju za istom? Također, znamo li koja je naša svrha, živimo li ju ili niječemo svojim riječima, postupcima, neurednim sklonostima…?

Očekivani ishodi ovog tečaja su da će polaznici usvojiti jednostavne principe ignacijevskog razlučivanja samostalno i u grupi te steći iskustvo temeljitog donošenja konkretne odluke s Bogom.

Prijave su otvorene do sredine svibnja ili do popunjenja mjesta. Za sve nedoumice i više informacija javite se na idom@skac.hr.