Ove godine prigodno na spomendan sv. Valentina, zaštitnika zaljubljenih, 14. veljače započinje i korizma, vrijeme u kojem promišljamo o najvećoj ljubavnoj priči koja se ikada dogodila.

Sveto Trojstvo, promatrajući zemlju i ljude, promatrajući kontinente, sve zemlje, Hrvatsku, moj grad, mjesto gdje se trenutno nalazim i sve što živim, odluči da jedan od Njih siđe i uđe u moju stvarnost. Odluči proživjeti život kao čovjek, poslušan unatoč mojim neposlušnostima, radostan što me nalazi unatoč mojim bjegovima, usmjeren na dobro u meni, unatoč svim nesavršenostima, spreman dati život za mene, što god ja odgovorio.

U želji da Ga još bolje upoznamo SKAC Palma priprema dva prigodna programa.

VIŠE OD POKORE

Više od pokore je vikend program u šutnji u kojem kušamo pokoru kao molitvu. Kako i sama riječ pokora sugerira, metode koje koristimo u ovome programu idu za time da pokorimo one dijelove sebe koji nisu u ravnoteži, po Božjem, u skladu s onime za što smo stvoreni. Počinjemo od tijela: krotit ćemo se u vrsti i količini hrane, sna. A kad se ukroti tijelo, lakše se čuje nutrina. Stoga ćemo se učiti prepoznavati naše nutarnje pokrete: osjećaje, raspoloženja, nagnuća; primati ih i tražiti što nam Bog po njima govori, bili oni ugodni ili neugodni.

Vikendi se održavaju u Hrvatskom Leskovcu i na Vrhovcu u Zagrebu, u samostanima karmelićanki BSI. Vikende počinjemo oko 17 sati u petak, a završavamo u nedjelju poslijepodne. Cijena vikenda je 45 EUR za nezaposlene i studente i 55 EUR za zaposlene.

16. – 18. veljače 2024., Hrvatski Leskovac

23. – 25. veljače 2024., Vrhovec, Zagreb

8. – 10. ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb

15. – 17 . ožujka 2024., Vrhovec, Zagreb

Za Vikend pokore je potrebno da:

  • imate između 18 do 35 godina
  • odvojite vrijeme za uvodni online susret i predvježbe o kojima vodite dnevnik u aplikaciji Notion;
  • imate spremnost odvojiti se na 3 dana od svoje svakodnevice, posla, fakulteta, prijatelja i obitelji, isključiti mobitel i svratiti pozornost samo na traženje Boga
  • ispunite PRIJAVNICU čim prije jer prijave traju do popunjenja mjesta

BLIŽE USKRSLOM – ONLINE DUHOVNE VJEŽBE U SVAKODNEVICI

Ako se kroz korizmu želite približite Uskrslom kroz svakodnevno razmatranje svih koraka kroz muku, od Getsemanskog vrta, hapšenja, suđenja, mučenja, križnog puta, sudionika te muke i na koncu smrti i uskrsnuća, pridružite se molitvenoj grupi u online duhovnim vježbama u svakodnevici.

Za svaki dan osmišljena je meditacija, ali i dodatni video i audio sadržaji kako bismo probudili osjetila i lakše pronašli onu jednu stvar koja je za nas važna i koja će nam pomoći doći više i bliže u odnos s Bogom. U ovim duhovnim vježbama ne nudimo individualnu duhovnu pratnju, već priliku za rast kroz dijeljenje i refleksiju na grupnim susretima koji će se održavati četvrtkom u 20:00 i nedjeljom u 20:15 sati (ovisi koji termin odaberete). Online susreti su mjesto na kojem možete postaviti pitanja i čuti korisne upute, a u nekom trenutku se dijelimo u manje grupe sa svrhom podjele konkretnih molitvenih iskustava. Svaku manju grupu animira iskusan pratitelj duhovnih vježbi sa svrhom da vam pomogne produbiti osobna iskustva. Ako smatrate da vam takvi susreti nisu potrebni, oni nisu obvezni. Ponuđeni su kao vid podrške kako bi išli još bliže Bogu.

Za prijavu je potrebno:

  • da imate otvoreno srce, neovisno o tome koliko godina imate i gdje živite – prijaviti se mogu svi, bez uvjeta!
  • na početku tjedna pogledate video uputu za tjedan,
  • Odvojite vrijeme, preporuka je 20-60 minuta, najbolje rano ujutro, i prolaziti kroz sadržaje koji će biti objavljeni na Notionu (aplikaciji koju koristimo za ovaj program).
  • ispunite PRIJAVNICU do 7.2. i naznačiti želite li sudjelovati u online susretima

Za više informacija kontaktirajte idom@skac.hr.