• ČINITI BOŽJU VOLJU

Molim da se posebno sjetite u svojim molitvama mene i naših pobožnih prijatelja, osobito sada kada mi je povjeren tako zahtjevan zadatak. Nemam povjerenja u svoju vlastitu snagu da uspješno provedem ovaj zadatak, ali imam svaku nadu u beskonačnu snagu i dobrotu Božju. Računam na vaše molitve i na molitve svih koji me vole u Božanskom Veličanstvu da mi pomognu da nikad ne odbijem ni jedan napor Njegove svete službe.

Završavam, moleći Njegovo Božansko Veličanstvo da raspolaže sa svima nama za Njegovu veću službu, kako bismo Mu uvijek mogli dati veću slavu u svim stvarima.

P.S. Čini mi se u našem Gospodinu da bi ovaj pothvat koji ću sada objasniti više trebao pripadati tebi. Postoji puno razloga za to (…) Sjećam se da, kad sam bio u Loyoli s tobom, molio si me da ti kažem nešto o Družbi koju sam se nadao osnovati. Također vjerujem da je Bog naš Gospodin čekao da zauzmeš značajnu ulogu u njoj, tako da za sobom možeš ostaviti veće sjećanje od drugih o obitelji koju si ostavio. Nastojao sam unatoč svojim nedostojnostima s Božjom milošću postaviti snažne temelje za ovu Družbu Isusovu. Nadjenuli smo joj to ime uz Papino odobrenje. Stoga te molim opet i opet da gradiš na temeljima koji su tu postavljeni, jer nećeš imati ništa manje zasluga u njezinoj izgradnji koliko sam ja imao u postavljanju temelja, sve milošću Božjom.

Nastavak pisma nećaku.

Pitanja za promišljanje:

  • Koga se sjetiš u svojim molitvama?
  • Tražiš li Božju volju za sebe i svoja nastojanja u životu?