Zaista, zaista, kažem vam: ako pšenično zrno, pavši na zemlju, ne umre, ostaje samo; ako li umre, donosi obilat rod. Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni.” (Iv 12, 24-25)

Za koji tjedan započet će korizma – vrijeme u godini koje nas posebno poziva da svaki dan iznova umiremo sebi, da se praznimo od samih sebe i svojih neurednosti kako bismo u slobodi mogli hodati prema Životu s Uskrslim.

Na putu pripreme za susret s Uskrslim, Magis ti nudi eksperiment ikonopisanja. Pisanje ikona nije uobičajeno slikanje, ono je molitva glasom tišine i od čovjeka traži čisto srce koje je otvoreno za suradnju s Bogom. U trenutku kada se suočimo s vlastitim slabostima i ograničenjima, u nama se otvara prostor u kojem Bog može djelovati. To je težak, ali oBOGaćujuć proces koji ti može pomoći da se pripremiš za Uskrs.

Eksperiment ikonopisanja je četverotjedni program koji uključuje:
1.) uvodni susret na kojem ćeš biti upoznat s tehnikom pisanja ikona i programom (18.2.)
2.) četiri susreta na kojima ćeš izrađivati svoju ikonu (26.2., 4.3., 11.3., 19.3.)
3.) svakodnevna razmatranja u periodu od četiri tjedna čija je svrha razviti osoban odnos s Bogom
4.) razgovor s pratiteljem jednom tjedno kako bi produbio iskustva molitve

Napomena

Zbog kvalitete programa broj sudionika je ograničen. Prijave traju do popunjenja mjesta zbog pravovremene pripreme programa i pripremnog zadatka u kojima sudjeluju svi prijavljeni.

Kotizacija iznosi €45 za studente i nezaposlene, a €55 za zaposlene (u cijenu je uključen sav materijal potreban za izradu ikone te po završetku eksperimenta sudionik može zadržati ikonu). Prijava se smatra potpunom kada je uplaćen cijeli iznos.

Prijaviti se možete putem sljedećeg OBRASCA. Za sva dodatna pitanja možete se javiti na mail duhovnost@magis-cro.com.