Možda vam se u ovom trenutku ljeto čini daleko, a možda uz zimske temperature, kišu i snijeg čeznete za njim. Nama na sam spomen ljeta srce zaigra jer ljeto su Modrave. 🙂 A modravski tim ne odmara ni zimi. Kuju se planovi za iduću godinu i bacaju mreže u lovu na nove duše koje bi voljele služiti na Modravama. Možda i ti već sad razmišljaš kako provesti ljeto, gdje biti, što raditi… Dođi nam!

Na Modravama možeš služiti na razne načine. Ako ti u srcu tinja želja da brineš za grupicu duša koje su ti povjerene kroz tjedan dana, da animiraš magis krug, da pronalaziš Boga u zajedništvu s njima i još više otkrivaš kako ti Bog dolazi po njima – možda te Bog poziva na animiranje?

A možda ti osmijeh na lice izmami misao da svakoga jutra pružaš kavu i čaj preko Modravskog šanka, da kuhaš za sudionike programa i donosiš radost i zahvalnost u srca duša koje će tvoju hranu kušati? Ta Isus je rekao – Nahranite ih vi! Nahrani ih ti – kao kuhar(ica) na Modravama.

Čezneš kreposti sv. Josipa i vidiš se kako potiho i ponizno brineš da sve u kampu dobro funkcionira – od WC-a, solara i bodova, do nabavke hrane? Možda si pozvan biti modravski logističar. Tu ulogu preporučujemo dečkima koji se žele spremati za život i obitelj. Ne bi vjerovao, ali skromne Modrave daruju puno! Vozit ćeš kombi i brod, (učiti) koristiti motorku, desalinizator, ići u šoping po sve što ekipa iz kuhinje zamisli i paziti da je unutar budžeta… Izazovno, ali neprocjenjivo iskustvo!

Možda si bio već na Modravama i već tada si osjetio želju da služiš, a možda ti se poziv otkriva sada dok ovo čitaš i prisjećaš se onih koji su služili tebi. A možda nisi još na Modravama kročio, ali želiš to. Ne brini, samo se javi!

Služenje ne zahtijeva prethodno iskustvo, ključna je želja! Jer Bog ne poziva sposobne, nego osposobljava pozvane. Zato će svi volonteri proći formaciju za svoju ulogu i osluškivati gdje Bog zove i kako s Njim donijeti odluku.

Pogledaj u galeriji kako nam je bilo ovoga ljeta bilo. Ako te On zove na Modrave, pusti se. Javi se na modrave@skac.hr za više informacija. I odmah najavljujemo prvi formativno-informativni susret početkom veljače 2024.!

Bog s nama!

P.S. Šuška se da bi na ljeto mogao osvanuti i kampu na kopnu, blizu Zagreba. Potencijalno je i to mjesto na kojem ćeš se moći dati za druge uz igru, istraživanje okolice i razvijanje kreposti.