Pet predanih Modravskih volontera koncem travnja uputilo se na Modrave s jasnim zadatkom: pripremom kampa za ljeto (btw. prijavi se i ljetuj na Modravama).  Treba puno ruku napraviti puno posla da se modravski krš i kamen transformira u fini ljetni smještaj. Ekipa se ovog puta fokusirala na – košenje trave i paljenje granja. Ne biste vjerovali da je trava narasla do visine kukova. Djevojke su i kuhale te uredile Modravski mali vrt. Pripremile su zemlju za sadnju novih biljki pomoću komposta kojeg smo sami na Modravama proizveli. Uz to su ove žene vrsne stigle pripremiti i palačinke da svi zajedno guštaju kad završe s poslom (dečki su dovršavali radove u kampu).

“Usprkos prognozama o lošem vremenu za vikend dočekalo nas je modravsko sunce. Uistinu prekrasno proveden vikend u radu, zajedništvu i Božjoj blizini. Bilo je smijeha, dobrih i poticajnih priča te zabave i ludih ideja. Stoga – ako imate viška vremena za vikend i treba vam odmor od ispita i učenja, Modrave su idealne. Plus, Bog isto ljetuje u Modravama – znači ne može biti loše.”

Izazovan i težak posao bio je i pognojiti naše masline. I posla ima još. Na orezivanju grančica otkrili smo da su nam masline malo bolesne. Uz pomoć lokalnih znalaca, maslinara, otkrili smo kako im možemo pomoći. Zato jedva čekamo novi odlazak na Modrave krajem svibnja. Ako želiš i ti kušati Modravsko sunce na koži i miris mora prije samog ljeta, javi se na modrave@skac.hr. Modrave zovu i tebe!