Novo iskustvo kuhanja na Modravama i novi recept s nama je podijelila Milana. Ona ima toliko dug kulinarski staž u modravskoj kuhinji da kaže da je tamo doma.
Na Modravama volim kuhati jer sam tamo doma, jer imaju najljepše more, zalazak sunca. Tamo ljetuju mladi čovjek i Bog. Gledaš kako se druže i kako te uplašene oči s početka tjedna postaju radosne, sigurne, slobodne na kraju termina. To je ono čemu se uvijek želim vratiti.
A taj Bog se bori i za moju dušu i voli kroz sve što me okružuje na Modravama.
Jedan od njenih najdražih modravskih recepata je Ignacijev desert.
Vrijeme pripreme: 30. srpnja 2022.
Vrijeme posluživanja: 31. srpnja 2022.Potrebni sastojci:
Tipično modravski – oni koje imaš na raspolaganju:
Keksi razne vrste (napolitanke, čajnik kolutići…)
Čokolada
Puding od čokolade i/ili vanilije
Šećer
MlijekoNačin pripreme:
Skuhati puding prema receptu koji piše na pakiranju. Kekse poslagati u posude, tako da prekriju dno, komadiće čokolade staviti na njih. Preliti skuhanim pudingom i ostaviti da se ohladi preko noći.
Poslužiti umornim animatorima na kraju termina.
Sjesti preko puta njih i gledati u radost.
Modrave zovu i tebe, bilo da želiš kuhati, bilo da želiš kušati kakva je modravska kuhinja kao sudionik naših programa. Prijavi se i dođi. Možeš pisati i na modrave@skac.hr.