Modrave i modravski maslinik nepresušan su izvor radosti svima koji se odvaže posjetiti ih. Baš su one, u ovim hladnim, zimskim danima, mjesto koje donosi svjetlo. U to se uvjerila i ekipa koja je prošli vikend posjetila Modrave, palila granje i korov koji je ostao od ljeta i pripremala teren za prvi veliki pothvat na našim maslinama – orezivanje. Da bi masline bile što rodnije, u proljeće je potrebno maknuti one grane koje ne daju plod, koje sišu hranjive tvari i vodu te crpe biljku. Baš kao što i mi u korizmi pokušavamo maknuti od svega onoga što nas od odvlači od izvora života, samoga Boga. 🙂

Zato u subotu 23.3., pred samu Cvjetnicu, idemo na Modrave orezati masline, ali i u tom iskustvu tražiti kako možemo orezati viškove u vlastitim životima i što spremniji ući u Veliki Tjedan. Tražit ćemo u orezivanju ono više – živoga Boga koji je prisutan u nama, oko nas i u svemu što nam daruje.

Pođi s nama i doživi kako On brine za sve stvoreno. Ispuni ovu PRIJAVNICU do najkasnije 15.3. Kotizacija iznosi 30 € (moguće su manje promjene jer čekamo potvrdu cijene autobusa), a sve detalje možeš pročitati unutar prijavnice.

Maslinove grančice koje ćemo orezati, pažljivo ćemo spremiti i dopremiti u Zagreb kako bi ih na Cvjetnicu dijelili na misama u župama u Palmotićevoj i Jordanovcu. Ako nam možeš i želiš pomoći uoči neke od nedjeljnih misa dijeliti grančice, naznači to u prijavnici.

Radosna srca dijelimo i informaciju da je naše modravsko ulje sudjelovalo je na “VII. Manifestaciji mladih maslinovih ulja” te je svrstano u kategoriju ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Nagrađeno je srebrnom medaljom!

Znali smo mi da je modravsko ulje vrhunsko, kako ne bi bilo kad mu je toliko vrijednih ruku sudionika i volontera darovalo vrijeme, brigu, ljubav i znoj. A s ovim srebrnim poticajem uzbuđeno i s puno nade krećemo u novu Modravsku sezonu!