Misa mladih: Zahvala za ljeto

Loading Događaji
U prvim danima jeseni želimo se osvrnuti na ono što je iza nas i reći hvala. Hvala za vrijeme smijeha, vrijeme mira, vrijeme traženja i pronalaženja Boga u svemu i svakome. Odmarali smo se u nizinama i gorama, plivali u dubinama. Božju hrid doticali na Modravama u tišini svijeta, ali razgovoru duha. Za sve plodove u oblicima doživljaja, susreta, odluka, spoznaja, iskustva i prijateljstva želimo reći hvala.
Pozivamo te na prvu Misu mladih ove akademske godine, Misu zahvale za ovogodišnje ljeto i druženje nakon, na kojem možeš susresti poznata lica ili otkriti nova.ČITANJA:

Prop 3, 1-11; Ps 144, 1a.2abc-4; Lk 9, 18-22

Lk 9, 18-22

Ti si Krist — Pomazanik Božji! Treba da Sin Čovječji mnogo pretrpi.

Čitanje svetog Evanđelja po Luki

Dok je Isus jednom u osami molio, bijahu s njim samo njegovi učenici. On ih upita: »Što govori svijet, tko sam ja?« Oni odgovoriše: »Da si Ivan Krstitelj, drugi: da si Ilija, treći opet: da neki od drevnih proroka usta.« A on im reče: »A vi, što vi kažete, tko sam ja?« Petar prihvati i reče: »Krist — Pomazanik Božji!«
A on im zaprijeti da toga nikomu ne kazuju.
Reče: »Treba da Sin Čovječji mnogo trpi, da ga starješine, glavari svećenički i pismoznanci odbace, da bude ubijen i treći dan da uskrsne.«Riječ Gospodnja.

Podijeli objavu!

Go to Top