U studenom smo kavu na špici obogatili radionicom Više od učenja, koju je vodio Dominik Borna Ćepulić. Koliko je tema potrebna i važna, govori i činjenica da se kiši unatoč okupilo 40 sudionika. Nakon radionice, ostali smo u kratkom druženju i razmijenili dojmove uz kekse i kavu. Neki od komentara sudionika bili su da je takvu radionicu potrebno organizirati za sve brucoše, da bi voljeli da su neke stvari znali prije, a neki su ostali ohrabreni činjenicom da uče dobro i da jednostavno nisu spori u odnosu na “kampanjce”. U nastavku donosimo osvrt jedne od sudionica.

Predavanje bih opisala kao izuzetno informativno, inspirativno, dobro organizirano i dalo mi je vrijedne uvide u proces učenja. Govornik je jasno objasnio osnove svega uključenog u procese učenja. U njegovom nastupu se vidjela njegova strast prema učenju, ali i želja da nam prenese tu strast i znatiželju da osim uspjeha u obrazovanju pronađemo i užitak u učenju novih stvari. Kroz predavanje smo učili o osnovama uspješnog učenja, raznim strategijama, te smo čuli mnoge savjete. Kroz sva područja je predavač proveo praktične vježbe sa sudionicima te bio otvoren za pitanja što mi je dodatno povećalo uključenosti i zainteresiranost za temu. Mislim da je najbolje od svega što sam se na kraju osjećala veoma motivirana da unaprijedim svoj osobni pristup učenju te sam dobila alate na koji način to mogu napraviti.

U prosincu nastavljamo s radionicama. U subotu, 9.12. od 10 do 12 uz kavu ćemo pričati o Željama i odlukama. Kakve veze imaju naše želje s odlukama koje donosimo i kako donosimo odluke pokazat će nam skolastik Mate Žaja i Katarina Šimić. Prijaviti se možete putem ove prijavnice, a ako se i ne prijavite, a put vas nanese, slobodno dođite u Ilicu 28, u prostorije zaklade Rhema.

Ovaj program financira se od donacija: Zaklada Rhema daruje nam prekrasan prostor, predavači svoje vrijeme, a ako i vi želite podržati naš rad, možete to učiniti donacijom.