Pregazili smo gotovo pola ove godine! Što ste sve radili, s kim ste bili i što ste promijenili u proteklih stotinjak dana, oko 2400 sati? I što ste htjeli, a niste stigli? 

Raspolaganje vremenom, upravljanje vremenom, kako god to nazvali, jedna je od vještina o kojoj se govori u svim kontekstima. 

Kroz svibanj i lipanj, u SKAC-u imate priliku vidjeti kako vremenu koje imamo dati svrhu. Nažalost, ne možemo stvoriti više vremena, ali možemo naučiti potpunije živjeti u vremenu u kojem se nalazimo. 

Sam naziv “VIŠE” daje naslutiti da će ovom radionicom sudionici steći neke vještine upravljanja vremenom, ali i primiti puno više od toga jer će učiti kako to činiti u suradnji s Bogom. Samu riječ “više” Ignacije je koristio na latinskom kao “magis”. Magis je označavao nastojanje da u svemu biramo ono što nas više vodi Bogu, ono što nas dovodi u Njegovu blizinu.

Zato ciklus od ovih 5 radionica nudi uz osnove upravljanja vremenom i element isusovačke duhovnosti. Riječ radionica upućuje na to da nije riječ o predavanjima niti filozofiranju o vremenu, nego je riječ o konkretnim aktivnostima kroz koje sudionici bolje upoznaju sebe, svoje navike i vježbaju se u ignacijevskom pristupu življenju. Stoga ako imate izazova na ovome području, ili se želite uoči ispita motivirati na bolje upravljanje vlastitim vremenom prijavite se na ”Više od vremena”.

Radionicu vode Paula Borošak i Katarina Šimić, psihologinje. Radionice će se održavati srijedom od  18:00 do 20:00 u SKAC Klubu. Sastoji se od 2 tjedna pripreme, jednog online uvodnog susreta te 4 radionice uživo. Prijavom na ciklus, prijavljujete se na pripremne tjedne i sve radionice. Osim obveznih dolazaka na radionice, od sudionika se očekuje dodatni individualni rad kroz tjedan u trajanju od oko 20 minuta dnevno. Radionice su namijenjene mladima od 18 do 30 godina.

Ukupni trošak organizacije radionica je 30 €. Ako netko želi participirati u troškovima, uplatu može napraviti putem qr koda ili uplatnice koju će dobiti u privitku maila o potvrdi sudjelovanja. 

Ciklus počinje 29. travnja 2024. u 19:00 (poveznicu za susret ćete dobiti na mail na dan susreta). 

Termini radionica:   

29. travnja 19:00 – 20:15  (online)

15. svibnja 18:00 – 20:00

22. svibnja 18:00 – 20:00

5. lipnja 18:00 – 20:00

12. lipnja 18:00 – 20:00

Za sva pitanja možete se javiti na savjetovanje@skac.hr. 

Prijavom na ciklus, prijavljujete se na samostalnu pripremu za sve četiri radionice i obvezujete se na dodatni individualni rad (dnevno 20ak minuta). Prijaviti se možete ovdje.