Asertivna komunikacija pojam je koji postaje sve popularniji kada se govori o vještinama potrebnim za određeni posao ili razvijanje zdravih odnosa. Guglajući ga, možete naći čitav niz objašnjenja, primjera i tečajeva asertivne komunikacije. Najkraće rečeno, možemo reći da asertivna komunikacija polazi od istinskog stava Ti si vrijedan, ja sam jednako vrijedan kao i ti. Iz tog stava zatim proizlazi jasna, iskrena komunikacija u kojoj izražavamo ili potvrđujemo sebe, s poštovanjem prema drugoj osobi.

Prošle godine održali smo “širi” ciklus i govorili općenito o komunikaciji. Osluškujući odjeke tih radionica i svakodnevnih susreta s drugima, nekako nam se učinilo bolje usmjeriti se baš na tu – asertivnu komunikaciju. Ipak, ostaje jednaka polazišna točka, a to je pitanje – što je svrha komunikacije? Komunikacija dolazi od latinske riječi communare, što znači učiniti nešto zajedničkim. Pod pretpostavkom da komunikacijom želimo doći bliže u zajedništvo i graditi odnos, odnos u kojem smo slobodni biti što jesmo, vježbat ćemo se asertivnoj komunikaciji kroz 1 online te 4 susreta uživo tijekom siječnja i veljače. Naučit ćemo je razlikovati od agresivne ili pasivne komunikacije te odgovoriti na pitanje je li asertivna komunikacija uvijek i najbolji način komunikacije

Kao i uvijek, uzor komunikacije tražit ćemo u Kristu i otkrivati kako nam isusovačka duhovnost može pomoći u usvajanja vještine asertivne komunikacije, uz pomoć p. Mislava Skelina. 

Ciklus radionica vode psihologinje Valentina Posavec i Katarina Šimić, te Ivona Barta. 

Prijave za ovaj ciklus namijenjen mladima od 18 do 30 godina počinju 10. siječnja, a traju do 23. siječnja. Rezervirajte 4 posljednje srijede veljače i prijavite se. Za sva pitanja javite se na savjetovanje@skac.hr.