Kako ti se 3D uvuče pod kožu i u srce najbolje svjedoče oni koji su dio formacije bili i duže od tri godine. Ako ti je u nekom času kroz glavu prošla misao da su tri godine programa duge, vjeruj nam nisu. Jednom kada kušaš tu Ljubav o kojoj naša volonterka, animatorica i 3D-ovka Antonia govori u ovom tekstu, znaš da nikad nije dosta. Želiš još primiti i želiš još više dati. Njena priča ide ovako…

Prije par godina negdje sam pročitala da ti kroz 3D Bog pokaže kakav si u srži. Složila bih se s time. Nije uvijek bilo ugodno, ali je bilo toliko blagoslovljeno! Prva asocijacija na 3D mi je nešto poput novog pogleda. Pogled koji na početku nije skroz čist, ali s vremenom polako dobiva jasnoću, boje, vidi Život, vidi drugačije, vidi više. Sve poprima drugačiji oblik. Tako je i meni bilo. Kako su godine na 3D-u prolazile, tako su se određeni segmenti mene polako mijenjali. Napokon sam bila svjesnija Boga, sebe i svoje nutrine, ali i drugih. Kao da mi je Netko udahnuo novi život. Svakim dolaskom na predavanje, grupu ili eksperimente, naučila bih i iskusila nešto novo.

S 3D-a sam ponijela puno toga, većinom male stvari koje život znače. Npr. koliko je plodonosno raditi ispit savjesti (egzamen), imenovati stanje u kojem se nalaziš, gledati gdje je Bog, što mi donosi život, a što oduzima, da smijem biti ljuta i još puno toga. Isto tako, kad vidim da mi je stan u neredu, često je i unutar mene nered. Na početku 3D-a sam prvi put u životu otišla na razgovor kod patera i spoznala koliko je bitno izreći i rješavati stvari, a ne biti sama s nečim, što imam tendenciju raditi. Plodova ima još puno i osjećam se kao dijete koje je Otac darovao s toliko toga i ohrabrio dalje za život. Dogodilo se i puno divnih trenutaka koje ću pamtiti cijeli život, a jedan posebno iskače. Na početku animatorstva smo se trebali predstaviti sudionicima u velikoj dvorani. Bilo je to mučno za mene jer mi nije ugodno pričati pred toliko ljudi. Jedva sam izustila kako se zovem i samo sam brzo rekla da sam kroz 3D upoznala Ljubav. I brzo sjela nazad. Naravno, svatko je to mogao shvatiti kako je htio, no najviše je bilo onih koji su mislili da sam našla dečka na 3D-u haha. Ali sam zapravo mislila na Boga kojeg sam upoznala tijekom 3D-a, Boga koji je vodio sve godine bivanja tamo, sve radosti i tuge. Boga koji prožima svaku poru programa te svakog osposobljava za ići dalje. Vrijedilo se odazvati pozivu!

A zove li i tebe Bog? Želiš li i ti kušati Ljubav koju ima za tebe? Pustiti da ti se otvori neki novi pogled na sebe, druge i Božju blizinu u tvom životu? Ako postoji i mala iskrica želje – prijavi se! Dođi i postani i ti dio jedne predivne 3D priče, preko koje Bog već dvanaestu godinu za redom mijenja živote i daje im puninu. Odvaži se i uskoči u nešto novo – da ti se nešto novo i dogodi!