Trogodišnji program za cjeloviti razvoj osobnosti 3D formacija otvara prijave za akademsku godinu 2023./2024. Cilj programa je omogućiti formaciju mladog kršćanina nudeći mu poticajno okruženje za osobni razvoj, rast u vjeri i odgovornom društvenom djelovanju.

Prvo D je za dušu i usmjereno je na tvoju naravnu zrelost kroz predavanja, samopromatranje, grupni rad i eksperimente. Drugo D označava duh, a pruža osnove ignacijanske duhovnosti i iskustvo duhovnih vježbi u svrhu osnaživanja osobnog iskustva Boga. Treći D stoji za društvo, te ti kroz upoznavanje socijalnog nauka Crkve i suradnju s različitim projektima i udrugama otvara vrata kako bi mogao biti djelotvoran za Drugoga i živjeti svoje poslanje.  

Prijave su moguće samo za prvu godinu, a drugu i treću pohađaju polaznici koji su prijašnjih godina pohađali 1D i 2D. 

Prva godina 3D formacije pruža ti poticajno okruženje u kojem ćeš:

  1. razvijati svijest o sebi kroz prepoznavanje i izricanje nutarnjih pokreta;
  2. razmatrati Božju riječ i otvoriti joj se;
  3. vježbati se u krjepostima;
  4. iskusiti bogatstvo zajedništva.

Program prve godine vodi pater Bojan Bijelić, a on se sastoji od zajedničkih nagovora ponedjeljkom u 20h, grupnih susreta jednom tjedno, molitve, eksperimenata i tjednih zadataka. Prvi susret je u ponedjeljak 2. listopada (20h, velika dvorana, Palmotićeva 31)

KAKO SE PRIJAVITI ZA PRVU GODINU?

  1. Najprije popuni prijavni obrazac koji se nalazi niže, i potom pričekaj naš povratni mail jer s time prijava nije gotova.
  2. Do početka programa slijedi nekoliko pripremnih zadataka (izazova) koji će ti pomoći da se pripremiš za program koji će od tebe zahtijevati osobni angažman kroz cijelu godinu. To će ujedno biti i selekcijski proces kako bi u program ušli oni koji su pokazali velikodušnost, spremnost i odlučnost mijenjati život. A kako bi se u svemu tome bolje snašao i zašto je sve to potrebno objasnit ćemo ti na online susretu na koji ćemo te pozvati prije nego ti podijelimo pripremne zadatke. 
  3. Ako prođete selekcijski proces i odlučite se na pohađanje 3D formacije, prvi nagovor održat će se u ponedjeljak 2. listopada. Prva dva tjedna su kušanje programa te nema grupnoga rada. Tako svi koji su se prijavili imaju priliku kušati program, odlučiti jesu li pozvani na to baš ove godine i usuditi se izložiti promjeni, dati svoje vrijeme i otkrivati višedimenzionalnost života. Nakon toga odlučuješ se za konačan upis u program i uključivanje u određenu grupu. Dakle, samo hrabro, probaj i vidi gdje te Bog zove! ????

KOJI SU UVJETI ZA PRIJAVU?

Prijaviti se mogu mladi od 18 do 30 godina (uključno).  

Osim godina, uvjet je spremnost na promjenu života. Dakle, kroz program želimo pomoći dušama da donose odluke s Bogom i mijenjaju svoj život u suradnji s Njim, onako kako ih On poziva. To znači i spremnost na odgovorno pristupanje i redovito sudjelovanje u svim dijelovima programa (nagovori, grupe, eksperimenti, zadatci). Ako nemaš želju za time, onda preporučujemo da se ne prijavljuješ na 3D, ima drugih programa u SKAC-u u koje se možeš uključiti.  

Broj mjesta je ograničen, a za prijavu je potrebno detaljno pročitati i pravovremeno ispuniti sljedeću prijavnicu:

PRIJAVNICA

Na e-adresu koju navedeš u prijavnici stizat će ti daljnje obavijesti. I važna napomena:  28.10. imamo obavezni susret, zato je važno da rezerviraš tu subotu za 3D, a detalje ćemo javiti na vrijeme.

Ako imaš bilo kakvih pitanja i nedoumica, javi se na mail: 3dformacija@skac.hr

A evo što kaže i jedna polaznica o iskustvu pohađanja 3D formacije: 

 “3D nije uputstvo koje će uvijek poslužiti kao sredstvo za uklanjanje naših teškoća, patnji ili borbi niti su ljudi koji ga vode rješenje za naše unutarnje neurednosti. 3D je nevidljivi plašt ljubavi. Dozvoliš li da te ogrne, s njim ostaješ hodati kroz život. No ovaj put bez straha da ćeš se umoriti, razočarati ili izgubiti bitke. Jer nije važno. Oslobođen si od sebe i svojih očekivanja i ludo vjeruješ da je ono što je iza ugla čekalo baš tebe.”