Ako ste mislili da s početkom ljeta 3D aktivnost staju, varate se! Pripreme za novu 3D godinu i novu generaciju 3D-ovaca već su počele i u punom su jeku! Želja da se svake godine unaprijedi program kako bi što bolje služio ljudima i vodio ih bliže Bogu okupila je i ove godine 3D timove iz Zagreba, Splita i Osijeka na vikendu zajedničkog osvrta i razlučivanja gdje Bog 3D vodi! 

Ove godine naš susret odvio se na Sljemenu u župi Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata. U župnoj kući ugostio nas je župnik p. Tomislav Špiranec, nekadašnji duhovnik 3D formacije. A tu su se okupili ovogodišnji animatori, pokoji sudionik, voditelj te duhovnici iz sva tri grada. Vođeni p. Bijelićem kroz prokušane metode sv. Ignacija o razlučivanju tražili smo kako je Bog radio sa svakim od nas osobno, gdje je bio prisutan u 3D-u i gdje On sve to vodi. 

Zajedničko razlučivanje

Kroz vikend smo, kao pojedinci i kao zajednica, prolazili proces zajedničkog razlučivanja. Otkrivali smo i kušali kako Bog djeluje u nama, da bismo mogli u svemu djelovati na Njegovu veću slavu, gdje god da idemo i jesmo. A s time i u svojim udrugama, grupama i 3D formaciji. Da bi mogli dobro razlučiti osim jasne i konkretne stvari za razlučivanje,bila nam je potrebna nutarnja sloboda i spremnost ići gdje Bog vodi. A ne gdje ja želim ići. Stoga smo vikend započeli s osobnom molitvom. Vodeći se onom Ignacijevom kako “ne zasićuje dušu obilje znanja nego unutarnje kušanje i proživljavanje stvari”, tražili smo gdje je nama bilo radosti, nade, ljubavi i života u protekloj 3D godini. Tražili smo kako nam je Bog prilazio, kroz što nas je mijenjao i s kojim nas važnim trenutcima darovao. Jer nije cilj u razlučivanju donijeti odluku, nego rasti u odnosu s Bogom! Kušajući u tome Božju prisutnost oraspoložili smo srce za traženje Božje volje i razvili odlučnost za slijediti je u svemu što je uslijedilo. U grupnom radu i dijeljenju skupljali smo informacije, gledali što je bilo dobro i korisno za nas i sudionike, ali i ono što bi se moglo poboljšati. Dijelili smo, molili, razgovarali i osvrtali se. A potom smo opuštanje i odmor pronalazili u tišini Sljemenske šume, hodu u visine, predivnim vidicima koji s njih pucaju, te postajući kao djeca u igri odbojke. Na kraju dugog dana, sve to što smo primili i dali, donijeli smo Gospodinu u klanjanju. Jer bez Njega ništa od toga ne bismo mogli. 

A gdje je bio Bog? 

Kroz cijeli vikend Bog nam je bio u međusobnom prihvaćanju različitosti. Jer kada u ljubavi sve iznosimo i u toj istoj ljubavi drugoga slušamo i čujemo, čak i ako se ne slažemo to doživljavamo kao bogatstvo. Bogatstvo u prihvaćenosti da si voljen takav kakav jesi, da ne moraš gledati na istu stvar isto da bi ljubav zaslužio, da se smiješ izraziti, podijeliti i biti to što jesi. I još više da i na drugoga ti isto tako možeš gledati. Veliki su to plodovi koje smo s vikenda ponijeli – više slobode i ljubavi i veće povjerenje u Boga. Povjerenje da je On taj koji sve vodi, pa tako i 3D. I da po našim manjkavostima i nesavršenostima On ipak piše savršeno dobre priče. 

A ti?

A sad te dragi čitatelju pitam želiš li i ti dopustiti da Bog i s tobom napiše neku novu, dobru priču? Da obasja sve tvoje savršenosti i nesavršenosti novim svijetlom? Želiš li, u zajedništvu, kušati koliko si dobar i beskrajno voljen baš takav kakav jesi? Ako ti je srce uskliknulo “Da! i ako čezneš promjenu, želiš je učiniti s Bogom, želiš bolje upoznati sebe i Onoga koji te stvorio i iskusiti novu radost, nadu, ljubav i život – dođi na 3D formaciju! Pa da i ti doživiš da Krist za tebe i tvoj život govori “Evo, sve činim novo!” 

Prati naše stranice jer prijave se otvaraju 17. srpnja!