Misa mladih: Ništa bez Križa!

Loading Događaji

Stvar je jednostavna. Hoćeš li vječni život, trebaš Krista. On kaže da ići za njim znači odreći se sebe i uzeti križ… Prihvatiti sve ono što je u tvome životu prekriženo: neuspjele planove, neispunjena očekivanja, propale odnose. Baš tu imam priliku za susret s trpećim Kristom koji vodi do uskrsnuća u novi život. Ovaj petak molit ćemo da znademo prepoznati prave od lažnih križeva, i da ih imadnemo hrabrosti prigrliti u hodu za Kristom.

 

ČITANJA:
Jak 2, 14-24.26; Ps 112, 1-6; Mk 8, 34 – 9, 1

Mk 8, 34 – 9, 1


Tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

U ono vrijeme: Dozva Isus narod i svoje učenike pa im reče: »Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga; a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga.
Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svojemu nauditi? Ta što da čovjek dadne u zamjenu za život svoj? Doista, tko se zastidi mene i mojih riječi u ovom preljubničkom i grešničkom naraštaju — njega će se stidjeti i Sin Čovječji kada dođe u slavi Oca svojega zajedno sa svetim anđelima.
Još im govoraše: »Zaista, kažem vam, neki od ovdje nazočnih neće okusiti smrti dok ne vide da je kraljevstvo Božje došlo u sili.«
Riječ Gospodnja.

 

20.10h Zlatna krunica
20.30h Misa mladih
….druženje uz čaj

Podijeli objavu!

Go to Top