Misa mladih i cjelonoćno bdjenje

Loading Events

ČITANJA:

Heb 4, 1-5. 11; Ps 78, 3.4bc.6c-8

EVANĐELJE:

Mk 2, 1-12

Vlastan je Sin Čovječji otpuštati grijehe na zemlji.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku

Pošto Isus nakon nekoliko dana opet uđe u Kafarnaum, pročulo se da je u kući. I skupiše se mnogi te više nije bilo mjesta ni pred vratima. On im navješćivaše Riječ.  I dođu noseći k njemu uzetoga. Nosila ga četvorica. Budući da ga zbog mnoštva nisu mogli unijeti k njemu, otkriju krov nad mjestom gdje bijaše Isus. Načinivši otvor, spuste postelju na kojoj je uzeti ležao. Vidjevši njihovu vjeru, kaže Isus uzetome: »Sinko! Otpuštaju ti se grijesi!« Sjedili su ondje neki pismoznanci koji počeše mudrovati u sebi: »Što to ovaj govori? Huli! Ta tko može grijehe otpuštati doli Bog jedini?«  Isus duhom odmah proniknu da tako mudruju u sebi pa će im: »Što to mudrujete u sebi? Ta što je lakše? Reći uzetomu ‘Otpuštaju ti se grijesi’ ili reći: ‘Ustani, uzmi svoju postelju i hodi? Ali da znate: Vlastan je Sin Čovječji na zemlji otpuštati grijehe!« Tada reče uzetome: »Tebi zapovijedam, ustani, uzmi postelju i pođi kući!« I on usta, uze odmah postelju i iziđe na očigled svima. Svi su zaneseni slavili Boga govoreći: »Takvo što nikad još ne vidjesmo!«    

Riječ Gospodnja.


Vidimo se i ovaj petak u 20:30h na Misi mladih! U Velikoj dvorani može biti 25 ljudi, stoga vas molimo za razumijevanje. Oni koji svoje mjesto neće pronaći unutra, moći će biti u dvorištu Palme uz pridržavanje razmaka i nošenje maske. 

Nakon mise slijedi cjelonoćno bdjenje, na kojem molimo za sve stanovnike potresom pogođenih područja, kako bi osjetili Božju ljubav i utjehu. 

Ostanimo cijelu noć u Njegovoj prisutnosti i predajmo Mu sve naše brige, strahove, pozive i poslanja!

 

Podijeli objavu!

Go to Top