Filmska večer: “12 Angry Men”

Loading Događaji

Odabrali ste film!

Radi se o filmskom klasiku iz 1957. godine, “12 Angry Men”. To je kriminalistička drama redatelja Sidneyja Lumeta, o članu porote koji mora uvjeriti ostalih 11 članova kako moraju osloboditi osumnjičenog na temelju opravdane sumnje. Film je poznat jer je za snimanje korištena samo jedna prostorija, izuzev kratkog prikaza sudnice i toaleta. Film je nominiran za Oscare u kategorijama za najboljeg redatelja, najbolji film, priču i scenarij temeljen na materijalu iz nekog drugog medija, a na berlinskom filmskom festivalu, film je osvojio glavnu nagradu, Zlatnog medvjeda.
Glavnu ulogu i produkciju potpisuje Henry Fonda, američki hollywoodski glumac, Oscarovac i protagonist brojnih filmskih hitova prošlog doba.
Svojim zapletom, dijalogom, zanimljivim prikazom osobnosti članova porote, film te potiče na razmišljanje i drži tvoj pogled prikovan na ekranu do samog kraja.

Dođite ovu subotu, 14.03., u 20 h u veliku SKAC-ovu dvoranu, ponesite kokice i ostale grickalice, i krenimo zajedno u filmsku avanturu!
Vidimo se!

Podijeli objavu!

Go to Top