Cjelonoćno bdjenje

Loading Događaji

Poziv je čovječanstva da očituje sliku Božju te se preobrazi u sliku jedinorođenoga Sina Očeva. Taj poziv poprima osobni izraz, jer je svatko pozvan da uđe u Božje blaženstvo; ali tiče se i ljudske zajednice kao cjeline.

U petak, nakon Mise mladih, slijedi cjelonoćno bdjenje koje će trajati od 22 do 6 sati ujutro. Na bdjenju molimo za pozive i životna zvanja, a ujedno ćemo uputiti svoje molitve i prošnje za ovu godinu pred nama da istinski bude godina milosti Gospodnje za svakoga od nas.

Ova bdjenja su i svojevrsni eksperimenti. Njihov je cilj podučiti osobu kako pronaći Boga u svakodnevnom životu, u svojim aktivnostima i osobama koje susreću – čak i tamo gdje ga nikada ne bi očekivali. Eksperimenti se temelje na životnim iskustvima sv. Ignacija. Pitaš kad li je to Ignacije cijelu noć nespavao?
On je tako odlučio da cijelu noć održi počasnu stražu pod oružjem i to bez sjedenja i ležanja, naizmjenice stojeći i klečeći pred oltarom Naše Gospe od Montserrata, gdje je odlučio da odloži svoju odjeću, a da svoje oružje zamjeni Kristovim. (Autobiografija sv. Ignacija)
Dođi i ti biti budan, odlažući svoja oružja i spremaj se s Kristovim oružjem za bitke koje te čekaju u ovoj godini.

 

Podijeli objavu!

Go to Top