SKAC ti nudi nešto novo! U dosadašnjem radu s volonterima i korisnicima naših programa susreli smo se čestim izazovom: kako nešto iskomunicirati i kako nešto prihvatiti? Kako prepoznati svoje potrebe i izreći bez da drugoga obezvrijedimo?

Program Mala škola velikog srca je ciklus povezanih radionica koji počinje 17. studenog i održavat će se svakog utorka do 15. prosinca, od 18:15-20:15, u prostorima SKAC-a.

Koncept radionica je sljedeći: 
– predavanje- u minimalnom trajanju koje ima za cilj promjenu načina razmišljanja 
– vježbe – budući da “teorija” sama po sebi ne znači mnogo, fokus će biti na vježbanju i usvajanju tog načina razmišljanja
– domaća zadaća – ni teorija ni vježba ne znače ništa ako to ne možemo primijeniti u stvarnom životu. Kroz domaće zadaće ćemo vježbati sadržaj u praksi, a bit će i domaće zadaće u parovima kako bi se produbilo i usvojilo stečeno znanje. 

Od sudionika se očekuje:

  • Otvoren stav i spremnost za prihvaćanje novog načina razmišljanja
  • Redoviti dolasci na sve susrete
  • Pravovremena izrada domaće zadaće 

Zašto se prijaviti?  

  • Ako želiš živjeti život, a ne preživljavati – dođi
  • Ako želiš naučiti preuzeti kontrolu nad sobom i svojim životom – dođi
  • Ako želiš raditi što stvarno želiš – dođi
  • Ako želiš biti proaktivan, a ne ići u smjeru u kojem vjetar puše – dođi. 
  • Ako želiš naučiti koji su prostori izvan tvoje kontrole, oko čega ne možeš  ništa napraviti i oko čega se ne vrijedi živcirati, a koji su to prostori u kojima si pozvan dati svoje najbolje sebe – dođi. 
  • Ako želiš naučiti rušiti zidove u odnosima i graditi mostove – dođi

Po završetku ciklusa radionica, sudionici će moći: 
– razlikovati opažanje od evaluacije (procjene)
– prepoznavati svoje emocije i njihov značaj
– prepoznavati svoje potrebe i njihov značaj
– naučiti što je empatija i kako je davati
– komunicirati svoje potrebe i uvažavati potrebe drugih

Prijave traju do popunjenja mjesta. Prijavnica je dostupna na linku: https://forms.gle/Hk2TvuHcPZBDufBK6

Kako bi svi troškovi priprema i provedbe programa bili osigurani, sudionicima preporučujemo donaciju u iznosu 250 kn koja pokriva troškova pripreme i izrade materijala i okrjepe za vrijeme radionica.

Nešto o predavaču:

Predavač radionica je Dragutin Oreški,  certificirani EESTEC-ov trener s više od 450 sati iskustva održanih edukacija sličnog tipa. Organizirao je i vodio različite programe naslova Leadership Summer School (Ljetna škola vođenja), Leaders of tomorrow (Vođe sutrašnjice) i Youth Trainers’ Academy (Škola za mlade trenere). Pripremao je teme od Produktivnosti do Prezentacijskih vještina. Prvotno se zaljubio u temu Motivacije i Navika, a zatim ga je oduševila tema Emocionalne Inteligencije te sada osjeća da je njegovo poslanje širiti svijest o tome. A ovaj program je iznikao upravo iz toga.