Prvi dan projekta 72 sata bez kompromisa je iza nas. Val pozitive, solidarnosti i zajedništva preplavio je Zagreb. Oko 230 volontera darovalo je svoje vrijeme kako bi pomogli potrebitima. Kroz 37 različitih radnih, socijalnih i ekoloških akcija, mladi volonteri su se probudili, osvijestili kako je lijepo davati sebe drugima i biti član beskompromisne ekipe! 

 

Jedni su šetali su s umirovljenicima po Maksimiru, kuhali s štićenicima Udruge za autizam, igrali se s djecom, družili s Caritasovim štićenicima, dok su drugi bojali i oslikavali zidove škola, uređivali tavane i podrume, sadili biljke, čistili vrtove i šetnice… Zajedničko i jednima i drugima jest da im je današnji rad donio obilje blagoslova, radosti i smijeha te ispunio srca ljubavlju. Na kraju dana lica svih volontera bila su živi dokaz da onaj tko nesebično i iskreno daje, stostruko prima nazad. 

 

Ali to nije sve! Beskompromisno volontiranje se nastavlja. Ako u gradu ugledate radosna lica u zelenim majicama – priđite im, družite se, upijajte radost.

 

Kako nam je bilo, pogledajte na fotografijama!