Ovogodišnje hodočašće mladih obilježavamo kao 20. po redu pa ćemo, vođeni riječima Blažene Djevice Marije: ”Jer velika mi djela učini Svesilni, sveto je ime njegovo!“ (Lk 1, 49), u zahvalnosti promišljati o svemu što Bog čini i što je učinio kroz proteklih 20 godina našega zajedništva.

Hodočašće ide poznatom rutom od Konjščine do Marije Bistrice. Stoga će u subotu 10. rujna biti organiziran prijevoz izvanrednim hodočasničkim vlakom do Konjščine, s polaskom u 7.20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu te će se putem zaustaviti na četiri stanice: Vrapče, Gajnice, Zaprešić i Zabok te se možete ukrcati u vlak na jednoj od navedenih stanica.

Oni koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 9.00 sati u Konjščini (kod željezničke stanice), odakle ćemo zajedno pješačeći krenuti prema Mariji Bistrici.

Ove godine predviđen je i smještaj i spavanje u šatoru i školi, stoga je važno ponijeti sa sobom sve što je potrebno (vreće za spavanje, topliju odjeću i obuću).

U nedjelju 11. rujna, sudjelujemo na hodočašću vjernika grada Zagreba, gdje ćemo pomoći oko organiziranja procesije te sudjelovati u euharistijskom slavlju koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački. Nakon euharistijskog slavlja i kratke okrjepe pješice krećemo prema Zlatar Bistrici, odakle će vlak u 16.15 krenuti prema Zagrebu.

Prilog za organizaciju hodočašća je 90 kuna po osobi (40 kuna troškovi prijevoza, 40 kuna majice za hodočasnike i 10 kuna za fond “Mladi za mlade”).

Prijaviti se možete na LINKU, a dodatne informacije pronađite OVDJE