Word on Fire, svjetski poznati medijski misionarski projekt, objavio je dokumentarac o sv. Ignaciju Loyolskom unutar serijala ‘Ključni igrači’.

Posebnost je da se on, u ovoj Ignacijevoj godini, može pogledati besplatno na hrvatskom jeziku, na LINKU. Zasluga je to SKAC-ovih volontera koji su preveli 60 minutni dokumentarac i dostavili prijevod autorima.

Voditelj serijala je mons. Robert Barron, osnivač projekta Word on Fire, koji putem web stranice godišnje doseže do milijun ljudi diljem svijeta. Cilj je putem multimedije evangelizirati i širiti istinitu priču o katoličanstvu i katoličkoj vjeri.

‘Ad maiorem Dei gloriam’ (Na veću slavu Božju) moto je koji se veže za sv. Ignacija Loyolskog i red koji je osnovao, Družbu Isusovu. Njegova strast da postane dvoranin, vojnik i savjetnik kraljevske obitelji postala je, po djelovanju milosti, strast služiti Kristu – do kraja i bezuvjetno. Uspostavom isusovačkog reda i svojim remek djelom ‘Duhovne vježbe’, ovaj vojnik koji se borio za slavu Božju, promijenio je svijet.