Kako smo najavili, danas počinju prijave za ciklus radionica Više u slobodu: granice!

Više u slobodu: granice održavat će se utorkom od  18:00 do 20:00 sati,  a ciklus počinje 26. ožujka 2024.  online susretom u 19:00 sati, u SKAC Klubu (poveznicu za susret ćete dobiti na mail na dan susreta). Ciklus se sastoji od dva tjedna pripreme, jednog online uvodnog susreta i četiri radionice uživo. Termini radionica su sljedeći: 

26. ožujka: 19:00 – 20:15 (online)

9. travnja: 18:00 – 20:00

16. travnja: 18:00 – 20:00

23. travnja: 18:00 – 20:00

30. travnja: 18:00 – 20:00

Prijavom na ciklus, prijavljujete se i  na pripremne tjedne i  sve radionice.  Osim obveznih dolazaka na radionice, od sudionika se očekuje dodatni individualni rad kroz tjedan u trajanju 15 -30 minuta dnevno. Radionice su namijenjene mladima od 18 do 30 godina.

Ukupni trošak organizacije radionica je 30 €. Ako netko želi participirati u troškovima ili podržati naš rad, donaciju može napraviti putem qr koda na našim stranicama, ili uplatnice u privitku nakon potvrde o sudjelovanju. 

Prijave traju do 25. ožujka 2024, u 9:00 sati. S obzirom na to da je broj sudionika ograničen, postojat će i lista čekanja, o čemu ćete dobiti obavijest mailom. Za sva pitanja možete se javiti na savjetovanje@skac.hr.

Zašto se ciklus zove Više u slobodu?

Svaki čovjek ima svoja fizička ograničenja, npr. koliko dugo može izdržati bez sna ili koliko hrane može pojesti odjednom, koliko stvari može napraviti u 24 sata, koliko može potrošiti da ne ode u dugove ili minus… Nepoštivanje tih ograničenja, može ozbiljno narušiti čovjekovo zdravlje. 

Isto tako, nepoštivanje vlastitih ograničenja i granica u odnosima, može ozbiljno narušiti čovjekovo zdravlje (i to ne samo psihičko). Biti svjestan svojih granica, svojih potreba, želja, misli i stavova koji su unutar tih granica znači biti slobodan. Ok, barem malo slobodniji nego što si kad nisi svjestan. Postavljanje granica je važno jer predstavlja našu zrelost i spremnost da donosimo odluke neovisno o tuđim mišljenjima ili očekivanjima, našim iskustvima i povrijeđenostima. Neovisno o nekim drugim uvjetovanostima. To je opet jedan vid slobode. Ali ići više u slobodu u kontekstu ignacijanske duhovnosti znači donositi one izbore koji vode bliže svrsi za koju smo stvoreni. Znači sve više postajati ona ili onaj kakvom me Bog zamislio, a ne biti zarobljen u svojim čvrstim granicama, ili rasplinut među bliskim ljudima da više ne znam tko sam ja, a tko drugi. Granice znače sigurnost  i povjerenje nasuprot neprestanom propitivanju i strahu. A kako to postići, imat ćete priliku pomalo naučiti, malo više iskusiti tijekom ovog ciklusa kojeg vode p. Mislav Skelin i psihologinja Katarina Šimić. Prijavite se putem poveznice.