SKAC publikacije

Gladan znanja? Tražiš Boga? Ljubav i smisao života?
Donosimo ti neke od knjiga iz naše naklade, kao i tekstove u kojima potraži put ka Bogu

ŠALABAHTER ZA ŽIVOT

U ovoj knjizi sabrana su razna pitanja i odgovori, ali prvenstveno pisma mladih ljudi koji žele doći do prave Istine. Pater Luka Rađa, osnivač SKAC-a, za vrijeme svog djelovanja u SKAC-u je na web stranici odgovarao na razna pitanja koja mladi nisu imali kome i gdje postaviti. Interesantno je kako i nakon više od 15 godina kasnije pitanja ostaju ista, a odgovori jednako razumljivi i srcu bliski.

LJUBAV JE ZAISTA NESLOMLJIVA

Propovijedi i razmišljanja p. Luke Rađe sakupljena su u ovoj knjizi kao poticaj za pronalaženje Boga u svemu, u svakodnevnim situacijama. Njegove provokativne, ali blage misli pomažu čovjeku da na drugačiji način pogleda na svijet i da otkrije ključne istine koje će ispuniti njegov život neslomljivom ljubavlju.

EGZAMEN

Jim Manney napisao je „Egzamen – jednostavna molitva koja mijenja život“ kao plod iskustava 500 godina stare metode molitve koja omogućuje da se svaki trenutak svoga dana proživi u Božjoj prisutnosti. Egzamen ili ispit savjesti koraci su u molitvi koju je sv. Ignacije opisao u svojim »Duhovnim vježbama«, smatrajući ih izravnim Božjim darom i nužnim sredstvom na putu prema svetosti.

VODIČ ZA DUHOVNE VJEŽBE

Vodič za duhovne vježbe prema metodi sv.Ignacija Lojolskog priredio je pater Andre Ravier. Uz 33 meditacije vodič sadrži osnovno o elementima, tipovima i načinima molitve, te o ispitu savijesti.

VolON KNJIŽICA – PRIRUČNIK O VOLONTIRANJU

Priručnik VolON: suradnja civilnog društva i škola u razvoju mladih kroz volontiranje izrađen je u sklopu projekta VolON: pojačaj volontiranje
koji su proveli udruga SKAC Palma u suradnji s udrugom SKAC_ST i partnerskim odgojno-obrazovnim institucijama uz financijsku podršku Europskog socijalnog fonda.

Dokumenti udruge

2020.

Programsko izvješće SKAC-a 2019. godine dostupno je ovdje.

2019.

Programsko izvješće SKAC-a 2018. godine dostupno je ovdje.

2018.

Strateški plan SKAC-a u razdoblju od 2015. do 2018. godine dostupan je ovdje.

Programsko izvješće SKAC-a 2017. godine dostupno je ovdje.

2017.

Strateški plan SKAC-a u razdoblju od 2015. do 2018. godine dostupan je ovdje.

Operativni plan SKAC-a 2017. godine dostupan je ovdje.

Programsko izvješće SKAC-a 2016. godine dostupno je ovdje.

2016.

Strateški plan SKAC-a u razdoblju od 2015. do 2018. godine dostupan je ovdje.

Programski plan SKAC-a 2016. godine dostupan je ovdje.

Programsko izvješće SKAC-a 2016. godine dostupno je ovdje.

2015.

Strateški plan SKAC-a u razdoblju od 2015. do 2018. godine dostupan je ovdje.

Programski plan SKAC-a 2015. godine dostupan je ovdje.

Programsko izvješće SKAC-a 2014. godine dostupno je ovdje.

Studentski katolički centar – Palma (SKAC) neprofitna je udruga civilnog društva koju vode vjernici laici, a koja se bavi mladima u duhu kršćanskoga svjetonazora. Djeluje na području grada Zagreba i Zagrebačke nadbiskupije, a proizlazi iz dugogodišnje tradicije studentskog vjeronauka te šireg isusovačkog rada s mladima u Zagrebu. Rad SKAC-a inspiriran je Sv. pismom, tradicijom Crkve, Socijalnim naukom Crkve, te ignacijanskom duhovnošću. Zadatak je SKAC-a pružanje podrške mladima u razvijanju njihovih kvaliteta s ciljem njihova osobnog rasta i sa željom za aktivno uključivanje u društvo u skladu s kršćanskim vrednotama.

Pročitajte Temeljni dokument SKAC Palme
Pročitajte statut udruge Studentski katolički centar Palma