Datum rođenja: stari koliko i sam SKAC Palma

Zanimanje: studenti, diplomanti, radnici… ima nas (na svim područjima?) 

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u smo volonteri medijskog tima i još par timova, a van njega živimo svoje živote 😀 

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš?
Nismo mogli izdvojiti samo jednu pa smo odabrali sve:
Jednostavnost – jer treba znati prenijeti bit.
Domišljatost – jer nema uvijek predloška za sliku🙈.
Herojstvo – jer nekad treba uskočiti i kreirati objavu na kakvu nisi navikao.
Ljubav – jer nas upravo Ona pokreće.

Čega se najviše bojiš? Da će se web srušiti baš nakon što ti objaviš nešto

Što najviše voliš? Pripremati slike u Canvi i duoton (za sve one koji ne znaju što je to, bacite pogled na slike najava misa mladih)

Zašto volontiraš? Trenutno nas je 9 u timu, stoga bismo vam dali 9 različitih odgovora no na kraju sve se svodi na Ljubav.

SKAC-ovih 9

Otkako je SKAC-a od tada je i njegovih mrežnih stranica. Sjećam se kad sam prvi put išla na Modrave, bilo je to prije više od 10 godina, tada nisam poznavala SKAC, ali kad sam se vratila s Modrava redovito sam “visila” na njegovim stranicama, upoznavala o Ignacijevskoj duhovnosti, čitala načela, kolumne. Cijeli svoj život sam u Crkvi, a nikad do dolaska na web stranicu nisam ni čula o nekakvom magisu, toliko- koliko i sličnim stvarima koje su u meni odjekivale kao istinite, jednostavne i teške. A onda kad sam i ja postala dio SKAC-a i shvatila da iza tog web u pravilu stoji volonterska vojska mom divljenju nije bilo kraja. 

SKAC-ov medijski tim je poprimao različite oblike kroz svoju povijest: od vodstva i  izgleda,  do platformi i alata koje koristi. Tim je trenutno ustrojen tako da ima svoju voditeljicu o kojoj možete pročitati ovdje i dodatnih 8 članova. 

Pomoliš se i – kreneš!

No, kako to sve zapravo izgleda i što zapravo znači volontirati u Medijskom timu? Pitala sam jednu volonterku pa mi odgovara sljedeće: 

Sve objave koje vidite na našem webu, Facebook stranici i Instagram profilu plod su našeg rada. Princip rada je „podijeli i vladaj“. Svatko od nas doktorirao je određenu kategoriju/rubriku objava, no volimo i izlaziti iz te zone ugode. Kada ti se dodijeli objava, prvo pogledaš o čemu se radi, kako ju prikazati na zanimljiv način, pomoliš se i – kreneš! Na redu je kreiranje slike: odlaziš u Canvu i između svih predložaka, efekata, elemenata i fontova odabereš ono što se tebi čini najbolje. Nakon kreiranja slike, propitivanja je li ona najbolja što može biti i ponekad slanja Maši na finalnu procjenu, ideš na idući korak. Nekad je taj korak objavljivanje na webu, a nekad ideš odmah na DM (društvene mreže). Eh sada, web nas nekada malo zna zafrkavati, no uvijek nas spase naši „stariji“ i iskusniji volonteri. Ako ideš na društvene mreže, treba osmisliti tekst takav da naši pratitelji i čitatelji ne odustanu nakon prve rečenice. Nekad te pukne inspiracija i napišeš ga u roku 10 sekundi, a nekad razmišljaš o njemu tijekom predavanja. Preostaje još samo objaviti sliku i tekst ili članak na našim mrežama i gotov si! I naravno, nadaš se da se web nije srušio ili da nisi na neku foru dva puta objavio istu stvar na Facebooku.

Otvaraju ti vrata u SKAC

A što sve ovo znači za jednu udrugu kao što je SKAC? 
Naši volonteri imaju za zadatak objaviti javnosti sve ono što činimo u svakodnevnom životu. Šire vijest o svemu što se događa i radi u SKAC-u i što želimo podijeliti s javnosti. Medijski tim jesu oni koji otvaraju vrata ljudima kako bi mogli doći, zaviriti, kušati ono što nudimo. Svakog jutra donose nadnicu i iskustvo Božje prisutnosti od različitih nadničara, prenose informacije o svemu što se u SKAC-u događa. Pozivaju te da dođeš, vidiš, uključiš se, isprobaš dijelić onog Dobra koje su oni primili. Kroz sve objavljene riječi, tekstove, obavijesti, vizuale i videe dio su onog kotačića koji cijelom društvu promovira proaktivan način života. Ekipa je to samozatajnih osoba koja uspješno puni bijelu korniku, bez senzacionalizma i blještavila. Ono što sjaji u njihovim djelima je vječna potraga za Jednim, Lijepim, Dobrim i Istinitim. 

Hvala vam što ste s nama, neka vam vizuali ostanu domišljati, objave jednostavne, srce herojsko, u svemu neka vas vodi Ljubav. 

Ukoliko se i ti želiš odvažiti na ovakvu vrstu virtualnog volontiranja, prijavi se ovdje.