Zanimanje: grafički tehničar

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKAC-u trenutno s radošću obavljam službu kao animator u 3D formaciji, a izvan SKAC-a radim u privatnoj firmi koja se bavi dizajnom i izradom reklama svih vrsta.

Volontersko iskustvo (u SKAC-u i izvan)? Volontersko iskustvo u profesionalnom smislu nisam imao izvan SKAC-a, a u SKAC-u sam volontirao na 72 sata bez kompromisa dva puta, bio sam animator na Modravama i sada sam animator na 3D formaciji.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Živim jednostavnost, domišljato se upuštam u herojstvo, a ljubav, ljubav je Sve. Ljubav mi je škola života a i dio mene kad zaboravim na sebe.

Čega se najviše bojiš? Najviše se bojim sebe, jer samo ja odlučujem hoću li ići s Ljubavi ili sam, a zna pobijediti ovo drugo.

Što najviše voliš? Najviše volim primjećivati sve novo bilo gdje i u bilo kome.

Zašto volontiraš? Volontiram zato što sam nakon volontiranja bolji čovjek, jednostavniji, normalniji. I to ne samo ja, nego je i sve oko mene nekako ljepše, dobiva boju, sklad, volju za životom, hrabrost i slobodu.

U SKAC-u

Mato nam pomaže vidjeti širu sliku, i to ne samo zato jer je visok 😉 Bez Matinog pogleda na svijet, mnogo toga bi propustili. Njegova je prisutnost u SKAC-u kao blagi lahor, a kad kreneš razgovarati s njim, u srcu ti se sruše razne predrasude i kalupi. A oči se otvaraju nevjerojatnim prizorima. I možeš Boga upoznati na novi način, Matin način. On te približi Bogu kroz blagost i nježnost odnosa s Njim. Svi bi trebali doživljavati Boga kao dobrog, nježnog Oca, koji nam se raduje i koji nas neprestano ljubi svim svojim Bićem.
U Matinom društvu nikad se nećeš osjećati sam. On se oko svake osobe brine i trudi kao da je jedina na svijetu. U potpunosti je usmjeren na ljude i njihovo dobro, baš kao što nas Isus uči: “Ljubi svoga bližnjega”. Ako u jednoj od volonterskih akcija ili SKAC-ovih projekata susretneš Matu, možeš biti siguran da će ti tamo biti dobro i da ćeš biti dobrodošao i prihvaćen. Puno sebe daje i u grupe koje vodi kao animator na 3D-u. Na svom primjeru pokazuje im prave životne vrijednosti, kroz prizmu onih SKAC-ovih (jednostavnost, domišljatost, herojstvo, ljubav).
Kad smo kod volonterskih akcija, u svakoj se daje potpuno i u svakoj uživa, a posebno možemo izdvojiti onu u Maloj Gorici. O njoj je toliko radosno i punog srca pričao, da je malo tko ostao ravnodušan te vjerujemo da je mnoge potaknuo na volontiranje.
Matu volontiranje čini boljim, te budi u njemu radost zbog ljepote i slobode življenja. Volontiranje nas, naše bližnje i okolinu uistinu čini drugačijima, mijenja nas, mijenja ovaj svijet, koji se nekad čini sivim, te u njega ulijeva boje.
Napisao je da najviše voli primjećivati sve novo, bilo gdje i u bilo kome. To je Božja mudrost. Neprestano otkrivajući i tragajući za znakovima Njegove prisutnosti u ovom svijetu i u drugima, korak je bliže još dubljoj spoznaji Stvoritelja. Koračajmo i mi nogama na zemlji, u zajedništvu s drugima, a pogleda usmjerena prema Nebu.