Zanimanje: Studentica arhitekture

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? U SKACU-u ove godine volontiram u medijskom timu, dok sam prošlih godina išla na 3D formaciju. Izvan SKAC-a studiram i radim u arhitektonskom birou. A  zapravo ponajviše vremena provodim njegujući svoje biljke koje konstantno traže moju pažnju.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Jednostavnost. Živjeti u jednostavnosti poput biljke: treba joj samo vode i sunca za neprekidan rast. Manje jednostavan dio je otkriti što su naša voda i sunce, ali kada otkrijemo, procvjetamo.

Čega se najviše bojiš? Gubitka pamćenja.

Što najviše voliš? Lopoče Claude Moneta. 

Zašto volontiraš? Volim slobodno vrijeme provesti radeći korisne stvari, korisne za druge i mene. Kroz volontiranje rastem i oblikujem sebe, ali isto tako netko drugi može rasti uz ono što radim. Čar volontiranja mi je ta nevidljiva veza koja spaja ljude.

Matea je vrijedna studentica arhitekture koja svoje slobodno vrijeme posvećuje Gospodinu. Ove je godine svoje kreativne vještine nesebično dijelila volontirajući u Medijskom timu kao urednik nadnica, a u sklopu dvoje treće godine na 3D formaciji. Došla je u SKAC još davnih godina- najprije je sudjelovala u molitvi krunice na Kamenitim vratima, pa je krenula dolaziti na Mise mladih, koja su je kako kaže, bile vjetar i sunce. Pa je na koncu upisala i 3D formaciju i upravo završava svoju trogodišnju formaciju. Pitala sam je da mi opiše neku anegdotu iz SKAC-a, pa opisuje jedan od 3D-ovskih eksperimenata: Jednom prilikom, u sklopu eksperimenta 3D-a, crtali smo igre poput školice za djecu u dvorištu Palme. Bilo je svakakvih boja i kistova, pazili smo na ravne linije i da sve izgleda uredno. I stvarno mogu reći da nam je išlo, sve do trenutka kada je jedan dečko prolio kantu plave boje po sebi, podu i djelomično nama ostalima. I dalje imam te plave boje po tenisicama. Neka je, čuva uspomenu : )

Pjesma za Mateu

Pinjušić Matea otmjena je dama,
kreativna, vedra, zabavna.
Ma baš je drama!
Kroz sljedeće stihove upoznat ćete nju,
unaprijed hvala na čitanju.

Djevojka je koja zarazno se smije,
iz njenih očiju sunce sije.
Stila joj ne fali i fura svoj đir,
a gdjegod da dođe unosi mir.

Kreativa joj je ime drugo,
rukama svojim stvara čudo.
Ukoliko ti treba arhitektonsko rješenje,
upitaj Mateu za mišljenje.

Ako te nešto muči ona to zapazi,
kako da ti pristupi odmjereno pazi.
Trebaš prijevoz i baš je bitno,
mini cooperom dolazi hitno.

Voli biljke, mirisno cvijeće
i cipelice u kojima živahno se kreće.
Promišlja i traži Božju volju za život svoj,
što Isus kaže važno je njoj.

Matea je prijatelj pravi, lojalni,
na 3Du je bila u grupi ‘Revni’.
Radost sa sobom nosi,
osmjehom tuzi prkosi.

Toliko o Matei iz našeg kuta,
detaljnije možda drugi puta.