Zanimanje: Projektant strojarskog dijela bazenske tehnike

Što radiš u SKAC-u i izvan njega? Volontiram u SKAC-u. Do sada sam volontirao na 72 sata bez kompromisa, radnim akcijama na Modravama i Fratrovcu te tu i tamo još poneku sitnicu. Izvan SKAC-a osim rada, učenja i molitve, dobrovoljni vatrogasac, vožnja biciklom i druženje s loptom na igralištu.

Omiljena SKAC-ova vrijednost i kako ju živiš? Mir. Sve što se čini, čini se s mirom što se trudim prenijeti i u svakodnevni posao, razgovore.

Čega se najviše bojiš? Bojim se da ne izgubim Boga u svom životu, odnosno se da se ne odijelim od Njega.

Što najviše voliš? Svaki korak koji vodi Gospodinu bez obzira radilo se o običnom razgovoru ili dijelu.

Zašto volontiraš? Volontirati sam počeo jer je to jedan od načina služenja Bogu i drugima, dodatni plus je upoznavanje i druženje sa drugim ljudima koji se trude približiti Bogu.

Kako si saznao za SKAC? U župnim obavijestima zvali su na druženje uz čaj u dvorištu i tako sam u razgovoru saznao što je SKAC.

Kada sam pročitala Ivanovo zanimanje – projektant strojarskog dijela bazenske tehnike – poželjela sam ga pitati što to točno znači. Nekom društvenjaku poput mene to je vjerojatno apstraktno, a poznavajući Ivana, sigurno se neki lijep, konkretan, stvaralački rad krije iza toga.
Kada kažem poznavajući Ivana, zapravo mislim – poznavajući ono što on radi za SKAC. Prvi put sam ga upoznala nakon akcije čišćenja šume na Fratrovcu. Nakon, a ne za vrijeme, jer je za vrijeme akcije bio stopljen sa šumom i posvećen onome što radi.
Ivan je dragocjen u SKAC-u. Rijetki su volonteri njegovog znanja i vještina. Daje pouzdane procjene o količini i vrsti potrebnih alata, spretan je s rukama i kada radi, sva ljepota tog konkretnog rada dolazi do sadržaja. Lakoća i spretnost s kojom nešto radi ulijeva povjerenje, a plodovi rada potvrđuju to povjerenje. Mislim da si možemo zamisliti kako to i nije baš često među studentskom populacijom. Ali puno više doprinosi od pokrivanja ovoga za što ne možemo naći volontere.
U drugim zadacima, spreman je istraživati, procjenjivati, uključivati sve želje onoga tko mu je povjerio zadatak. Napisao je da mu je najdraži mir. Najprije sam htjela istaknuti kako je jednostavnost nešto čime bih ga opisala – jednostavnost u dogovoru, u radu. Sad mi je on osvijestio mi je koliko toga ide iz njegovog mira. Jasnoća može li nešto ili ne može, jasnoća oko traženje rješenja, mir koji se osjeti i vidi u tome da organizira pomoć drugima, SKAC-u, posao, obitelj, fakultet na način da se daje u pravoj mjeri. Taj mir iznad je inteligencije i znanja koje ima, koje mi je samo djelomično objašnjavalo njegov pristup radu.
Ne znam jesam li ga ikada čula kako govori o Bogu. Ali vidjela Ga jasno jesam u Ivanu, u osmijehu i sjaju u očima kada prokrči šumu ili prepriča dogovor s bakom. Veseli me to vidjeti, i zahvalna sam što je i za Ivana i preko Ivana drugima SKAC mjesto susreta s Bogom.