Nema boljeg božićnog poklona od ovog – da ponudiš bližnjima Šalabhter za život . Možeš ga nabaviti radnim danom u SKAC Uredu od 09:00 do 16:00 h, prije granice dana i noći. Još uvijek traje adventska akcija – plati 2, uzmi 3!

Granica dana i noći
Zdravo! U glavi mi se vrti dilema i ne mogu je riješiti: ako mladić i djevojka hodaju, bez obzira koliko su zajedno, sasvim je normalno da su skupa, grle se, ljube… Međutim, gdje bi bila granica, s obzirom na Prije braka smrtni grijeh bluda, između neseksualnih i seksualnih odnosa? Postoji li tu nekakvo Crkveno stajalište ili je to ipak stvar individualne procjene? Hvala na odgovoru! Pozdrav!

To ti je pitanje: gdje je granica dana i noći? Samu granicu teško je uhvatiti – ali činjenica je da između dana i noći postoji bitna razlika. Može se reći: noć počinje kad se prestaje vidjeti. Ali na kolikoj udaljenosti ne vidjeti? S druge, pak, strane: u isto vrijeme netko nešto još vidi, dok je drugom sve već mračno. Da skratim: u stvarima o kojima pišeš treba se čuvati noći, ali i sumraka – da vas noć ne uhvati.

Veliki pozdrav, p. Luka