Danas vam donosimo top listu pjesama naše Petre Tačković, sudionice 3D-a, Modrava i volonterskih akcija. Njezine uvodne riječi koje opisuju odabir ovih pjesama zaista su posebne i duboke. Neka vam one budu na rast u vjeri i na poticaj da vaš život postanje pjesma ljubavi prema Bogu i drugima:

Kada sam promišljala o ovim pjesmama, zašto ih volim i na koji način me spajaju s Gospodinom, uvidjela sam da je glazba zaista meni najdraži oblik molitve. Kroz pjesme osjećam, suosjećam, zahvaljujem i slavim. U trenucima suhoće, ponekad mi je teško moliti iz duše i otvorena srca, ali kad krenem s pjesmom, Duh polako otvara to tvrdo srce i u njemu si nalazi mjesto, reanimiraju se moji „duhovni organi“. Zato pjevajte i molite, ili sve odjednom, i nađite note koje vas spajaju s nebom!

1.Another in the fire – Hillsong United

Ova pjesma mi je svaki put iznova izljev Božje milosti, kao neko gorivo koje me pokrene i trgne iz sna. Napisao ju je jedan otac, čijem sinu je dijagnosticiran autizam i dječak nije govorio. Bio je ljut i nije shvaćao zašto se to događa njegovoj obitelji i zašto Bog ne uslišava njegove molitve. Odlučio je biti vjeran Bogu i slaviti Ga iako je to tada bilo teško. Dječak danas govori. Pjesma mi odašilje snagu da se ne predam blijedim svjetlima ovog svijeta, pa čak i ako ne vidim Boga u nekim trenucima u životu i ne shvaćam zašto mi stavlja pojedine situacije na put, ali On je bio, On jest, i On će biti sa mnom od početka do kraja. U vatri ili vodi, svejedno, nikada nisam sama.

2.Bless the broken road – Rascall Flatts

Kada se zaredaju neke, ne toliko lijepe, stvari u životu, bude teško povjerovati da su upravo te stvari (dobre i loše) kockice koje grade naš život. Neće ostati na onom lošem, to mogu biti temelji za nešto predivno ili neočekivano. Ova pjesma mi je uvijek podsjetnik na to jer govori upravo o tome – kako je na kraju, svako razočaranje ili neostvareni san bio zvijezda sjevernjača do ljubavi. Bude mi predivno pratiti taj put koji je On namijenio za mene, težak ili lak, jer znam da me na kraju svega zaista čeka najveća od svih, Ljubav.

3.Ljubav kao ocean – Mladi Kristofori

Ova pjesma je moj suputnik već godinama. Kad dođem s faksa ili posla umorna i bezvoljna, pustim ju, zatvorim oči i u tih par minuta se nekako dobijem, kao da na mene kapa snaga. Volim ovu usporedbu Božje ljubavi, kako je velika, neshvatljiva i duboka kao ocean. Tekst predivno opisuje kakav život čovjeka može biti kada se prepusti Njemu i Njegovoj ljubavi te dopusti da mu u život uđe nada a izađe strah, jer kad imaš Boga uz sebe, koga da se bojiš? Podsjeća me na ono što jedino vrijedi, a to je predati Njemu cijelo svoje srce i cijeli svoj život, jer duša na kraju želi samo jedno, biti obasjana svijetlom Njegovog lica, u miru i radosti, zauvijek.

4.Lijepa li si – Thompson i prijatelji

Izdvojila sam i ovu pjesmu, jer kad razmišljam o pjesmama koje me vode Bogu, ne mogu se ne sjetiti osjećaja zahvalnosti koji me preplavi svaki put kada čujem ovu pjesmu i razmišljam o domovini. Pjesma me podsjeti na sve što nam je dano odozgo, baš nama, malenim Hrvatima koji smo uz Božje posredovanje uspjeli očuvati svoj prekrasni dom u teškim trenutcima. Potiče me na hvalu i molitvu, za moj hrvatski dom, i sve one koji ga sa mnom dijele.

5.Jedina – Davidias

Sveti Ivan Pavao II. jednom je rekao: „Ako Isusa nekad ne razumiješ, pitaj njegovu mamu Mariju. Mame jedine potpuno razumiju svoje sinove.“ Volim ovu pjesmu jer daje hvalu našoj nebeskoj mami,i podsjeća me da je uvijek tu uz mene, pogotovo onda kad joj ne razumijem Sina. Mnogo puta sam se uvjerila da ju je zaista potrebno samo zamoliti, a onda sjesti, gledati i diviti se. Hvala ti Ženo što si s nama ti!

6.Hodaj – Gibonni

Bilo je trenutaka, u obitelji, na poslu ili faksu kada sam pomislila ima li više smisla ulagati trud, tako je teško krenuti dalje i oprostiti, ostaviti neke stvari iza sebe. Pa pitanja poput onih trebam li nekada odgovoriti na negativne komentare ili ne, itd. Sve su to stvari s kojima se svi sretnemo kad tad u životu. Super mi je kako Gibonni ovom pjesmom pogađa u sridu ovih tema. Dođe mi kao kateheza od tri minute koja me opet podsjeti na najvažnije, strpljenje, nadu i vjeru da sve ima svoje zašto, jer On ništa ne radi bez smisla i plana, na tebi je da hodaš naprijed i razvijaš tu prevažnu strpljivost, čiji nedostatak mene mnogo puta koči u napredovanju i tom hodu prema naprijed.