Sjetite li se ponekad Modrava? I uhvati li vas čežnja za onom slobodom, cjelodnevnim boravcima na otvorenom, čudesnom spoju ljudi, isusovačke duhovnosti i ljetovanja…? I razmišljate li kako one izgledaju ostalih deset mjeseci?

Da, ovo su Modrave, a oni prvi pontoni na ulazu u maslinik, na kojima smo uživali pauze između rada i ručka, molili krunicu uvečer i svirali koliko god je domaćin dozvolio, postali su razlog prvog ovogodišnjeg posjeta.

Desetak volontera i isusovački novaci, prihvatili su poziv na radnu akciju razbijanja betonskih blokova koji su se zbog korozije počeli raspadati, odvajati i predstavljati opasnost za brodove koji prolaze.

Razbijanje betona zvuči kao posao za strojeve, u najmanju ruku iskusne radnike na gradištima, ali uz snagu zajedništva, bušilica i pila, onaj naš moto ‘pruži ruku, dodaj kamen’, još jednom je dobio svoj smisao. Malo po malo, posao je uspješno odrađen!

Kako su Modrave i prije pokazale svoju nepredvidivost i ne podlijeganje svim našim planovima i vremenskim prognozama, tako je bilo i ovog puta. Bogu hvala za još ljepše vrijeme, travu po cijelom poluotoku, kuhinju koja je preživjela zimu i snažne masline koje čekaju naše daljnje obrađivanje. Bogu hvala i na lokalnim domaćinima koji su spremni dati svoje vrijeme i čamac, popraviti gumu na kombiju, dati kontakt koji nam nedostaje

Da, uskoro ćete i vi imati priliku zaviriti u Božje ljetovalište jer će biti potrebno rezati i pripremati maslinove grančice za Cvjetnicu. O tome više informacija nekom drugom prigodom, a neka Modrave same dovrše ovaj poziv. 

Galeriju sa fotografijama s Modrava možete pogledati u galeriji niže ili na poveznici.

Ukoliko želiš pripomoći da se Modrave i ove godine dogode, svoju donaciju možeš uplatiti na račun HR9124840081500146100. Prikupljene donacije ćemo iskoristiti za kupovinu potrebnog alata i materijala kako bi cijeli maslinik i masline bili oplemenjeni i krijepili nas svojom ljepotom.