Loading...
Magis 222022-07-07T23:35:10+02:00

ŠTO JE MAGIS?

Riječ magis sveti Ignacije koristio je da potakne duše na veću revnost u življenju s Bogom. To je i naša želja: pomoći mladima da odabiru ono što ih više vodi svrsi za koju su stvoreni i da kroz naše aktivnnosti dožive i kušaju Božju blizinu. Isusovački pastoral mladih već gotovo dva desetljeća organizira ljetni program za mlade iz cijele Europe. U Hrvatskoj je 2014. osnovana udruga Magis kao reakcija na poplave u Gunji kada je stotinjak mladih provelo ljeto pomažući na poplavljenim područjima. Sljedeće ljeto za više od 500 mladih domaćin Magisa Europe je Hrvatska. 

Europski Magis traje osam dana. Prvih šest dana sudionici su razmješteni po eksperimentima u RH i BiH, dok se zadnja dva dana okupljaju u Splitu na festivalu gdje će razmjeniti iskustva i rasti u zajedništvu s Bogom. Na sam dan svetog Ignacija i povodom završetka 500-te obljetnice njegova obrećenja svi će sudjelovati u misnom slavlju koje će predvoditi nadbiskup Marin Barišić u Solinu. Informacije o projektu možete pratiti na službenoj web stranici: https://magis.jesuits.eu/, te na društvenim mrežama (FB & Instagram) i  YT kanalu. 

0
EKSPERIMENATA
0
SUDIONIKA
0
VOLONTERA
0
KUNA

Ukoliko želite podržati ovaj projekt možete to na više načina:

  • Uključivanjem u formaciju i volonterske aktivnosti.
  • Darivanjem svojeg vremena u savjetodavne svrhe (trebamo iskusnih pravnika, ekonomista, komunikologa, prevoditelja).
  • Slanjem korisnih kontakata preko koji možemo tražiti donacije (financijske ili materijalne poput vode, hrane, slatkiša, kajaka, umjetničkih artikala, prijevoznika itd.).
  • Jednokratnom ili redovitim donacijama budući da iz kotizacija koje će mladi uplatiti možemo pokriti tek trećinu troškova ukupnog projekta. Uplatu možete izvršti na IBAN: HR3323400091110694643 s opisom plaćanja: Donacija Magis22.
  • Najvažnije od svega: molitvom!

Izbor je velik i bez obzira na godine ili status svaki od nas je pozvan doprinjeti ovom pothvatu da u kriznim vremenima pružimo podršku našim mladima i budemo svjetlo nade u cijeloj Europi. 

DARUJ I PODRŽI
0
OPREMA
0
HRANA
0
PROMOCIJA
0
PRIJEVOZ

EKSPERIMENTI

Svrha eksperimenata je rast u osobnom odnosu s Bogom, izgradnja zajedništva u grupi i konkretna pomoć lokalnoj crkvenoj i civilnoj zajednici.

24.-31. srpnja 2022.
MAGIS EUROPE 2022
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

EKSPERIMENTI 2021

NAKON SVEGA 2021

NOVOSTI

Sve na veću slavu Božju! sv.Ignacije

Za 10 dana u Hrvatskoj počinje MAGIS Europe 2022.

Naša zemlja od 24. do 31. srpnja domaćin je međunarodnog isusovačkog programa za mlade, MAGIS Europe 2022. Preko 250 sudionika i 100 volontera raspršit će se na 29 eksperimenta po cijeloj zemlji s ciljem da

PROČITAJ OSTALE NOVOSTI
Ova stranica koristi ‘’kolačiće’’ (eng.cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete namjestiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite ‘’ Prihvaćam’’. Prihvaćam!