Nešto te privlači u misli da bi redovništvo bilo za tebe? Možda baš isusovac?Želiš, ali te nešto i odvlači? Božja volja za moj život, što je to? Kako osluškivati na što me Bog poziva? To su previše važna pitanja koja ne treba ostavljati vječno neodgovorenima ili odgovarati na njih prepisujući tuđe odgovore, već u odnosu s Bogom pronaći svoj osobni.

Pisao je isusovcima vrhovni poglavar Arturo Sosa kako: “Trebamo ljude sa strašću za Evanđelje i ljubavlju prema Isusu, fleksibilnošću za poći bilo gdje, unutarnjom slobodom poput one sv. Ignacija i sv. Franje Ksaverskog. Naš svijet vapi za iscjeljenjem – iscjeljenjem koje se može trajno ostvariti samo kroz Krista. Želimo dijeliti Njegovu poruku o iscjeljenju i pomirenju. Zato postojimo kao Družba Isusova”.

Nalaziš li što od toga u sebi i želiš staviti u službu? Želja nam je muškarcima koji razmišljaju o redovničkom zvanju ponuditi iskustvo koje vodi prema većoj jasnoći je li to baš njihov put. Zato organiziramo susret kušanja koji će se održati od 12. do 14. studenog 2021. pod vodstvom patera T. Špiranca koji će nas voditi kroz sve što nam u tome pomaže: zajednička rekreacija, osobna molitva u tišini, rad, dnevno duhovno vođenje, sveta misa, klanjanje i prilika za sakrament pomirenja.

Koji god poziv ti Gospodin upućuje, važno je da ga slobodno i velikodušno slijediš – pa bilo to redovništvo, obiteljski ili život posvećenog laika. Dođi i u zajedništvu otkrij onaj upućen baš tebi. Dođi, bez obzira na to što ćeš odlučiti. Dođi jer je to prilika:

  • da se otvoriš novim iskustvima;
  • da se vježbaš u intenzivnom razlučivanju;
  • za kušanja pri donošenju životno važnih odluka;
  • za djelovanje unatoč ili baš zahvaljujući strahu;
  • za Susret i susrete.

Ako osjećaš poziv u sebi, pridruži nam se na vikendu razlučivanja od 12. do 14. studenog. Kotizacija je 250 kn, prijavnicu možeš pronaći na POVEZNICI, a za sva pitanja javi nam se na idom@skac.hr 

Samo hrabro!