UzVIŠEnje: Planinari i hodočasti uz SKAC

Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Imali smo korizmena Uzvišenja na Sljeme, a sada vam najavljujemo nove aktivnosti družine koja će organizirati niz hodnji, izleta, planinarenja i hodočašća u SKAC-u.

UzVIŠEnje:

Želja nam je potaknuti tjelesnu aktivnost i boravak u prirodi uz učenje osnovnih planinarskih vještina s jedne strane, a s druge strane duhovno rasti kroz teške tjelesne napore te molitvu i askezu povezanu kroz dugotrajna hodočašća koja su krajnji cilj ove aktivnosti.

Navedene aktivnosti će se odvijati kroz ljetni semestar ak.god. 2019./20.

Započeti ćemo s usponima na Sljeme, od jednostavnijih na sve zahtjevnije staze, nastaviti s hodočašćima u obližnja svetišta, poticanjem sudionika da se i u slobodno vrijeme bave trčanjem/trekingom/planinarenjem, potom krenuti na duže hodočasničke rute, a kao sam završetak programa, želja nam je probuditi među sudionicima htjenje da se odvaže na hodočašće po Putu Svetog Jakova do Santiago de Compostella ili na Put Svetog Ignacija od Loyole do Manrese.

Duhovni aspekt ovih aktivnosti biti će sadržan u razmatranjima pripremljenih čitanja, hoda u šutnji te molitve.

U sklopu planiranih aktivnosti održati će se i kratka predavanja, kako onih praktične prirode (temeljne planinarske vještine/prva pomoć i sl.), tako i onih duhovne prirode (objašnjavanje važnosti hodočašća, primjeri iz života svetaca i sl.).

Sve aktivnosti koje će se odvijati u okviru ove Družine bit će otvorene i dostupne svim zainteresiranim. Želja nam je stvoriti i jezgru koja će činiti temelj ove Družine te sudjelovati u organizaciji i vođenju svih aktivnosti.

PRIJAVE:

Prijavnica: https://forms.gle/YadcFyZ9R6GnCmFR7
Sve zainteresirane mlade (18-30 godina) pozivamo da ostave svoje podatke putem obrasca na linku, a prijavljeni će detaljne informacije (vrijeme i mjesto polaska,…) o planiranim akitvnostima dobiti putem maila.

Plan aktivnosti: prvotni plan aktivnosti smo revidirali te trenutno u planu imamo:

11.2. prvo okupljanje i predstavljanje aktivnosti
15.2. prvi planinarski izlet – Sljeme
29.2. drugi planinarski izlet – Sljeme
14.3. treći planinarski izlet – Sljeme

 

– o ostalim aktivnostima ćemo vas pravovremeno obavijestiti

 

Ova stranica koristi ‘’kolačiće’’ (eng.cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete namjestiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite ‘’ Prihvaćam’’. Prihvaćam!