Misa mladih: Sad je “Vrime da se pomiriš sa svitom”

Loading Događanja
Ovaj događaj je prošao.

Bog koji je ljubav može u tebi i po tebi djelovati samo ako si u miru sa sobom i drugima. Zato izmiri se s kime treba već prije same Mise… da poslije u dvorištu možemo pjevati onu Gibonnijevu:

„Već je vrime da se pomirim sa svitom
i tiho, k’o da zaronim na dah
u svemu sad mogu naći nešto lipo, lipo
i reci živote dobar ti dan!“

ČITANJA:

Ez 18, 21-28; Ps 130, 1-8; Mt 5, 20-26

Mt 5 , 20-26

Idi i najprije se izmiri s bratom.

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: »Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko.
Čuli ste da je rečeno starima: ‘Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu.’ A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne: ‘Glupane!’ bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: ‘Luđače!’ bit će podvrgnut ognju paklenomu.
Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar.
Nagodi se brzo s protivnikom dok si još s njim na putu, da te protivnik ne preda sucu, a sudac tamničaru, pa da te ne bace u tamnicu. Zaista, kažem ti, nećeš izići odande dok ne isplatiš posljednjeg novčića.«
Riječ Gospodnja.

 

19.55h Križni put

20.30h Misa mladih

………..druženje uz čaj

Ova stranica koristi ‘’kolačiće’’ (eng.cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete namjestiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite ‘’ Prihvaćam’’. Prihvaćam!