Loading...
Misa Mladih2022-07-07T23:35:26+02:00

Susret, gozba, slavlje, žrtva, molitva, riječ i navještaj

Petkom navečer rijeka mladih ide prema bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj, a razlog je sveta misa. Ipak ima nešto posebno u ovome zajedničkom okupljanju. Potaknuti iskustvom slavljenja euharistije na susretima mladih i na Modravama koje su aktivne, konkretne, rječite želimo što življe izricati ono što Sveta Misa u sebi jest: susret, gozba, slavlje, žrtva, molitva, riječ i navještaj. Ne manjka ni pjesme za koju se brine naš SKAC zbor. Poslije Mise mladi ostaju još neko vrijeme u molitvi pred Presvetim. Za to vrijeme već se tradicionalno poslužuje čaj u dvorištu ili velikoj dvorani uz Baziliku gdje mladi ostaju upoznavati i družiti se.

Misa mladih petkom postala je Sveta Misa koja ima i snagu „nove evangelizacije” – o kojoj je govorio blaženi papa Ivan Pavao II. U tom smislu to još više mora biti MISA MLADIH na kojoj sudjelujemo doista je aktivno slaveći. A druženje koje uslijedi nakon, prilika je da se Crkva poveže.

Poslušajte propovijedi

Ovdje možete naći propovijedi s Mise mladih

POSLUŠAJ OSTALE PROPOVIJEDI

Naši volonteri

Kao dar Njeg’ve ljubavi bez kraja, blažen je koji ponizno Mu služi.
Iz filma “Fratello sole, sorella luna”

UKLJUČI SE
Ova stranica koristi ‘’kolačiće’’ (eng.cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i praćenja posjećenosti. Postavke prihvata kolačića možete namjestiti u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja stranice smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite ‘’ Prihvaćam’’. Prihvaćam!